Békéscsaba

2024.05.16. 08:01

Szente Béla: átfogó vízügyi programra van szükség

Fel kell rajzolni egy átfogó vízügyi programot Békéscsabán, amellyel rendbe teszik az árkokat is többek között – fogalmazott Szente Béla önkormányzati képviselő.

Licska Balázs

A Facebook-oldalán azt írta, hogy ahogy a járdák, úgy a mellette futó árkok terén is akadnak problémák. Hiányzó szakaszok, beszakadt átereszek, összevissza lejtések akadályozzák a csapadékvíz elfolyását egyes utcákban. Egyre kevesebb az eső, de közben egyre több a heves zivatar is, amikor nemcsak az elvezető árkok, hanem a szennyvízcsatornák is megtelnek, bajt és bosszúságot okozva.

ároktakarítás, vízügyi program, szente béla
Az árkok tisztán tartása is fontos. Illusztráció: MW

Szente Béla szerint fel kell rajzolni egy átfogó vízügyi programot. Foglalkozni kell a vízmegtartás és a külterületi öntözőcsatorna-rendszer halaszthatatlan feladataival, illetve rendbe kell tenni a kesze-kusza árkokat. Úgy véli, hogy ez a probléma sokszor nemcsak vízügyi, hanem esztétikai, illetve parkolási kérdés is.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában