Mentők

2024.05.15. 13:35

Orosháza kiváló mentőse Oláh István mentőápoló lett

Az orosházi mentőállomáson találkozott Dávid Zoltán polgármesterrel dr. Zentay Attila, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének a regionális igazgatója. A mentők napja alkalmából elismeréseket adtak át szerdán.

Csete Ilona

Zentay Attila regionális igazgató köszönetét fejezte ki a városnak, hogy támogatják munkájukat, minden évben segítik az orosházi mentőállomáson dolgozókat. A mentők napja alkalmából elhangzott, 1948. május 10-én megalakult az országos szervezet, hogy segítsenek a bajbajutottakon. Nem csak a 76 éves évfordulóra emlékeztek, hanem a rohamkocsi szolgálatra is, ami 1954-ben kezdte meg működését. Erről és az indításához kapcsolódó fiatal, lelkes mentőcsoportról, céljukról – mesélt részleteket dr. Zentay Péter, majd a szolgálat születésnapjához kapcsolódó ünnepről, a mentők napjához kapcsolódó elismerésekről is szólt. Örömét fejezte ki, hogy Orosházán együtt ünnepelhetnek. Dávid Zoltán arra emlékeztetett, hogy az önkormányzat hálás a mentők munkájáért, ennek számos jelét adja.

Dávid Zoltán, dr. Zentay Attila és Szilaj Izabella, az orosházi mentőállomás vezetője az ünnepségen
Dávid Zoltán, dr. Zentay Attila és Szilaj Izabella, az orosházi mentőállomás vezetője az ünnepségen. A szerző felvétele

– Az önök kollégái olyan tudással,  szakértelemmel vannak felvértezve, ami minden lakos számára megnyugtató, amikor a riasztás helyszínére érkeznek a mentők. Biztonságérzetünkhöz ez hozzájárul. Bajtársaik munkájáról csak jó vélemény hangzik el. Köszönettel tartozunk azért a plusz szolgáltatásért, amit szintén értünk, rendezvényeinkért elvállalnak. Igyekszik városunk kifejezni támogatással is ezt az áldozatos munkát – fogalmazott a városvezető, majd átadta az Orosháza kiváló mentőse kitüntetéssel járó díszoklevelet, amit a közösségért kifejtett áldozatos tevékenysége és kiváló szakmai munkája elismeréseként ítéltek Oláh István mentőápolónak. Ő egyébként 45 éve dolgozik a mentőknél.

Balról Oláh István és Birkás Tibor, a két orosházi díjazott
Balról Oláh István és Birkás Tibor, a két orosházi díjazott. A szerző felvétele

A mentők napján az arra érdemes és legalább tíz éve a szolgálatnál dolgozókat jutalmazzák minden munkakörben. 

– Aki emberileg és szakmailag kimagasló munkát végez, elismeri a szolgálat ezt a hozzáállást. Kimagasló szakmai tudása, tevékenysége alapján az orosházi mentőállomás munkatársa, Birkás Tibor kapta meg a kiemelt mentőápolói címet 2024-ben dr. Csató Gábor főigazgató döntése értelmében – jelentette be a regionális igazgató. Majd a hűségjutalomban részesülteket sorolta: Fazekas Tamás, Karasz Attila, Kátai Róbert, Kovács Tibor, Lenti László, Nyári Csaba, Oláh István, Sárosi Attila, Szilágyi Mihály.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában