A legtöbb szavazatot kapták

2024.05.10. 08:31

A hímző szakkör nyerte Kétsopronyban a Közösség Díjat

Szakmai és baráti közösségként egyaránt példaértékű a kétsopronyi hímző szakkör munkája, ezért méltán érdemelték ki a településen élők szavazatai alapján a Közösség Díjat, amit Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője alapított.

Nyemcsok László

Szinte a település önállóvá válásával egy időben jött létre Kétsopronyban a hímző szakkör, amely a Nemzeti Művelődési Intézet által, tizenegy éve indított „Újra öltünk, örökítünk” programmal kapott új lendületet.

hímző szakkör, közösségi díj, Kétsoprony
Herczeg Tamás Völgyi Sándorral közösen adta át a kétsopronyi a díjat, a szakköri tagok jelenlétében Forrás: Herczeg Tamás/Facebook

Kudlákné Balázs Noémi hímző oktató vezetésével folyamatosan újabb és újabb technikákat, mintákat ismernek meg a szakkör tagjai, és az általuk elkészített munkák a különböző kiállításokon, pályázatokon rendszeresen kiemelkedő elismerésben részesülnek.

– A kétsopronyi hímzők nem csak magas szakmai színvonalon őrzik a hímzés hagyományát, de gyűjtő- és feldolgozó munkát is végeznek – hangsúlyozta a képviselő, aki Völgyi Sándor polgármesterrel együtt adta át az elismerést. – Tevékenységükkel – melyet jó kedéllyel, igazi baráti közösségként végeznek –, a Kárpát-medencei hímzőkultúra megőrzéséhez is hozzájárulnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában