Beruházás

2024.05.03. 12:42

Gyalogos-átkelőhely épül Gyulán, a Tiborc utcai körforgalomban

Elkezdődött Gyulán, a Popovits Jusztin utcai gyalogos-átkelőhely kiépítése a Tiborc utcai körforgalomban – tájékoztatott Facebook-oldalán dr. Görgényi Ernő polgármester miután Kiss Szabolcs önkormányzati képviselővel bejárást tartott a helyszínen. A gyalogos-átkelőhely megvalósításához szükséges forrásokat teljes egészében a gyulai önkormányzat biztosítja.

Papp Gábor

A kivitelezése ideje alatt a tervezett gyalogos-átkelőhely előtt az utat teljes szélességében lezárják, a Popovits Jusztin utca a Gábor Áron utca felől zsákutca lesz, a körforgalom irányából pedig nem lehet majd behajtani az utcába.

Gyalogos-átkelőhely
Kiss Szabolcs és dr. Görgényi Ernő bejárást tartott a jövőbeli gyalogos-átkelőhely helyszínén. Fotó: Dr. Görgényi Ernő Facebook-oldala

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere kiemelte, 10 helyszínen újítanak fel utakat, alakítanak ki parkolóhelyeket, létesítenek gyalogátkelőhelyeket egy 255 millió forintos fejlesztéssorozat keretében, emellett az Aranyág dűlő szórt útalapját is kiépítik. A kivitelezési munkálatok megvalósításához szükséges anyagi fedezetet teljes mértékben a gyulai önkormányzat biztosítja, egyéb támogatás, illetve hitelfelvétel igénybevétele nélkül.

Beruházássorozat része az új gyalogos-átkelőhely

A beruházássorozat egyik elemeként új gyalogos-átkelőhelyet építenek ki a Popovits Jusztin utcában. A csütörtökön elkezdődőtt munkálatok keretében az északnyugati oldalon a Tiborc utca meglévő járdájához csatlakozva új járdaszakaszt, a délkeleti oldalon pedig a meglévő járdához 3 méter szélességű járdakapcsolatot építenek ki. A tervezési területen a csapadékvizet zárt gravitációs rendszer vezeti el. Az építés után a vízelvezetés nem változik. Az utcában új lámpatestet is telepítenek a szakemberek.

A járda és a gyalogátkelő szabályos kialakítása érdekében magántulajdonú ingatlanból kellett területet vásárolni, majd a megvásárolt területet a közterülethez kellett „csatolni”, ezután indulhatott csak a beruházás előkészítése.

Ezzel a beruházással válik teljes értékűvé a Tiborc utcai körforgalom.


További fejlesztési helyszínek:

  • Cselebi utca
  • Cserjés utca (Rulikowski u. és Szíkfű u. között) – útburkolat felújítása
  • Malom utca – útburkolat felújítása
  • Késmárki utca (Pozsonyi utca és Kassai utca között) – útburkolat felújítása
  • Szent István utca 34. szám előtt parkolók kialakítása és kapubejáró felújítása
  • Temesvári út 47. (Galbácskerti Óvoda) – parkolók kialakítása
  • Orgona sétány (Rulikowski utca és Lahner Gy. utca között) – parkolók felújítása
  • Csabai út 44. szám előtt (a Gyep utcánál) – gyalogátkelőhely és kerékpáros átvezetés kialakítása
  • Popovits Jusztin utca–Tiborc utca kereszteződése – gyalogátkelőhely kialakítása
  • Aranyág dűlő – szórt útalap kiépítése

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában