Közgyűlés után

2024.04.29. 13:03

Szarvas Péter: rend van Békéscsaba közterületein

Szarvas Péter polgármester (Hajrá Békéscsaba) hétfőn sajtótájékoztatón értékelte a csütörtöki városi közgyűlést.

Licska Balázs

A rendőrségi beszámoló kapcsán elmondta: tavaly 2,5 százalékkal kevesebb bűncselekményt regisztráltak Békéscsabán, mint 2022-ben. Kiemelte, hogy a közterületeken elkövetett esetek száma 20 százalékkal csökkent, és hogy ez alapján rend van a közterületeken. A nyomozási eredményesség közben 86,1 százalékra emelkedett. A személysérüléses közúti balesetek számában nem történt lényegi változás, a balesetek főleg az elsőbbség meg nem adása és a kanyarodási szabályok megszegése miatt történnek.

Szarvas Péter polgármester hétfőn értékelt sajtótájékoztatón. Fotó: Licska Balázs

Hozzátette: a békéscsabai hivatásos tűzoltók tavaly összességében többször vonultak, mint a megelőző évben. A tűzesetek száma mérséklődött, a műszaki mentéseké viszont nőtt, a káresetek egy része a rendkívüli időjárásra vezethető vissza. 

A városvezető elmondta, lezárták pénzügyi szempontból 2023-at, stabil évet tudhat maga mögött az önkormányzat. Az alapfeladatokon túl nem kötelezőkre is nyílt lehetőség. Példaként hozta fel, hogy sportlétesítményeket újítottak fel, megemlítette az atlétikai centrumot, a súlyemelők termét, a jaminai és a Csányi utcai sporttelepeket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában