Pusztaföldvár

2024.04.28. 19:54

A nyugdíjasok megünnepelték fél évszázadukat – galériával

Pusztaföldváron a Darvas József Nyugdíjas Egyesület idén ünnepli fennállásának az 50 éves évfordulóját. A nyugdíjasok emlékezetessé tették ezt vasárnap a helyi művelődési házban szép szavakkal, akusztikus párbajjal, finom falatokkal, 100 szeletes óriás tortával.

Csete Ilona

A pusztaföldvári nyugdíjasok megünnepelték a kerek évfordulót. Közösségük a fél évszázad alatt nagyon sok, tartalmas programmal gazdagította tagjainak az élménylistáját. Váltották egymást a vezetők, ám a célja mindenkinek ugyanaz volt: közösséget kovácsolni, sokat együtt lenni, a programokat tartalommal megtölteni és felejthetetlenné tenni.

nyugdíjasok, erdős norbert, sonkolyos szabolcs
​Az ünnepi torta sem maradhatott el a földvári nyugdíjasok ünnepén. A képen balról Erdős Norbert és Sonkolyos Szabolcs, valamint Mátó Józsefné Berki Viktória ,Ficsor Zoltán és Varga Pál Kardoskút polgármestere. Fotó: A szerző felvétele

A Darvas József Nyugdíjas Egyesület jelenlegi vezetője, Mátó Józsefné Berki Viktória, vagy ahogy őt mindenki ismeri, Vici néni összehozta csapatával és csapatának, az egyesület tagjainak ezt a vasárnapi ünnepséget, ahol velük ünnepelt Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője és a polgármester, Sonkolyos Szabolcs.

A politikus köszöntőjében emlékeztetett, a Magyar Falu Program civil keretéből elnyert ez a közösség is egy jelentős támogatási forrást, 2 millió forintot. Ilyen sikerre büszkének kell lenni, hiszen az egyesület éppen ilyen rendezvényekre tudja felhasználni.

Vici néni Erdős Norbertnek mézes címert ajándékozott az ünnep emlékére. Fotó: A szerző felvétele

A képviselő szurkol a nyugdíjasoknak, hogy megőrizhessék lendületüket

– Szurkolok az önök nagyon aktív közösségének, hogy a folytatásban is megőrizhessék ezt a lendület és sok hasonló programmal örvendeztessék meg  egyesületük tagjait – tette hozzá Erdős Norbert, aki a házigazdáktól átvehette a mézeskalácsból megformált települési és egyesületi címert is.

Az édes gesztus után Sonkolyos Szabolcs polgármester köszöntötte a vendégeket. Ritka alkalomnak nevezte, hogy egy civil közösség 50 éven át össze- és kitartson.

Sonkolyos Szabolcs: képesek a közösség megtartására

– Ez arra világít rá, hogy a pusztaföldváriak a kezdetektől törekedtek arra, hogy ezt a közösséget megtarthassák. És ők képesek erre, sőt, a megújulásra is – fogalmazott a település vezetője. Ő és Vici néni is megemlékezett az elődökről, az egykori vezetőkről (Dóra Ferenc, Sitkei József és felesége, Zalai Antal, Pleskonics András, Tóth Istvánné Emike, Holecska Gyuláné Marika, Szabó Józsefné Ani).

 

Napjainkban Mátó Józsefné Berki Viktória vezeti (immáron 5 éve) a klubot, kínálva a tagok számára sok együttlétet, élményt.

Ezúttal a könnyűzene két állócsillaga, Balássy Betty és Varga Feri érkezett az ünneplők szórakoztatására. Ahogy az énekesek önmaguk produkcióját felkonferálták: akusztikai párbaj részeseivé válnak a pusztaföldváriak – és ez így is lett. Majd Ficsor Zoltán 100 szeletes, citrom és csokoládé ízesítésű tortával lepte meg az ünneplőket, hogy az elmúlt 50 évre gasztronómiai élményként is emlékezhessenek.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában