Keresztrejtvény

2024.04.27. 15:36

Kétszázan törték a fejüket a Csabagyöngyében

Országos keresztrejtvényfejtő versenynek adott, ad otthont szombaton és vasárnap a Csabagyöngye Kulturális Központ. A Csabagyöngye Kupa keretében az egyéni megmérettetéseket szombaton rendezték, a csapatversenyeket pedig vasárnap szervezik.

Licska Balázs

A szombati viadalon több mint kétszázan mérték össze tudásukat. Rendeztek ifjúsági kategóriában versenyeket – külön az alsósoknak, az ötödik-hatodik és a hetedik-nyolcadik osztályosoknak –; míg a felnőttek kezdőként, haladóként, mesterjelöltként és mesterként kaphattak feladványokat, majd törhették a fejüket a megoldásokon. A rejtvények között volt hagyományos, skandináv és olasz is többek között.

Kétszázan vettek részt szombaton az egyéni keresztrejtvényfejtő versenyen.
Fotó: Licska Balázs

A Csabagyöngye Kupát a Csabagyöngye Kulturális Központban működő, dr. Tóth Judit által irányított rejtvényklub szervezte. Hankóné Zsilák Katalin, a klub tagja, egykori vezetője elmondta, hogy 1992 óta működik a klub az intézményben, és azóta, tehát immár több mint három évtizede rendeznek is versenyeket. 

– A viadalok nagy népszerűségnek örvendenek, a mostanira több mint kétszázan neveztek, és mintegy hatvan településről érkeztek, nemcsak helyből, hanem például Győrből, Bajáról, Nyíregyházáról és Kecskemétről is – magyarázta.

– Rengeteg ismeretet ad – mesélte, hogy miért jó és miért hasznos időtöltés rejtvényt fejteni. Hozzátette: lehetőséget ad a helyesírás gyakorlására, logikus gondolkodásra nevel, illetve önmagában is szórakoztat. A viadalon fontos az, hogy hibátlanul töltsenek ki minden egyes négyzetrácsot a versenyzők – nem lehet semmit sem üresen hagyni –, azt követően pedig az idő számít, hogy ki milyen hamar végez.

A verseny nyitányán részt vett Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, aki beszédében hangsúlyozta, miszerint tévedés, hogy csak az idősek szórakozása lenne a keresztrejtvényfejtés, erre pedig bizonyíték többek között az is, hogy a mostani viadalon több fiatal vett részt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában