Hungarikumok

2024.04.06. 12:39

Az orosházi fiatalok is jól ismerik Békés kincseit

Békés Vármegye Önkormányzata a Békés vármegyei és határon túli értékek, illetve hungarikumok témakörében vetélkedőt szervezett általános iskolák felső tagozatos, továbbá középiskolás diákok 4 fős csapatai részére, három fordulóban. Eredményesen szerepeltek az orosházi diákok a Kincses Békés elnevezésű vetélkedőn.

Csete Ilona

A vetélkedő célja a fiatalok hungarikum mozgalomba való bevonása, elméleti és tárgyi tudásuk bővítése a magyarság közösségének az értékeiről. Orosházán rendezték az egyik járási elődöntőt – számolt be a Táncsics gimnázium is a közösségi oldalán

Résztvevők
A járási versenyt Orosházán rendezték. Fotó: Facebook

A feladatsorok a lexikális tudást, a kreativitást és a csapatmunkát mérték, a versenyen résztvevő csapatok emléklapot kaptak, a győztes csapatok pedig tárgyjutalomban részesültek.

Járási 1. helyezést ért el, így továbbjutottak a vármegyei döntőre az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Időutazók csapata: Kovács Klaudia Alexa, Deák Emese, Bajkán Milos, Ivanics András (felkészítő: Csordásné Bárácz Tünde); a középiskolai korosztályban az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium 4 Girls csapata: Arany Mária, Belák Jázmin, Csernus Abigél, Kovács Gabriella (felkészítő: Seres Erzsébet).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában