Pályaorientációs foglalkozás

2024.03.31. 13:52

Fém és fehérnemű: Szeghalmon jártak a bucsai diákok

A fémmel és a fehérneműkkel is megismerkedtek a Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói akkor, amikor Szeghalomra látogattak a napokban a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs foglalkozása keretében, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával.

Licska Balázs

A hetedik osztályos fiúk a Csaba Metál üzemében ismerkedhettek meg a vasas szakmákkal; míg a lányok a Felina üzemében tanulmányozták a minőségi fehérneműk gyártását, a cég logisztikáját, a gyártási technológiákat, a raktározás bonyolult logikáját és a marketinget. 

A Csaba Metálnál és a Felinánál jártak a bucsai diákok. Fotó: Bucsai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Kiderült, hogy az üzemben nem csak varrónői végzettséggel lehet elhelyezkedni: jó nyelvtudással és megfelelő logisztikai végzettséggel is lehet itt dolgozni, igaz, akkor már nem a varrógép mellett – ismertették a kamaránál.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában