Téli sport

2024.01.26. 06:30

Már a román sípályákat is szívesen tesztelik a békési síelők

A síszezon számos okból az emberek egyik legkedveltebb időszaka. Aki szereti a téli sportokat és az aktív kikapcsolódást, biztosan tudja, hogy miért is olyan különleges. Békéscsabáról leginkább Szlovákia, Lengyelország és Ausztria számít a legkedveltebb úti céloknak, de egyre többen választják Romániát is.

Dinya Magdolna

A téli sportolás szerelmesei számos sípálya közül választhatnak.

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Egyértelműen amiért a legtöbben szeretik a síszezont, az a hóval borított táj látványa, amikor a hegyek és a fenyők fehérbe borulnak. A havas táj csodálatos helyszínt nyújt a síelés szerelmeseinek, hogy élvezhessék a sportot. A síparadicsomok pedig számos szórakozási lehetőséget tudnak biztosítani. A látogatók gyakran különböző sípályák és hegyek között válogatnak, attól függően, hogy milyen szintű a tudásuk vagy mennyire merészek. Mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő pályát és kihívást. A síelés mellett más téli sportokat is ki lehet próbálni, például snowboardozást, sífutást vagy akár a hódeszkázást is.

Egy hölgy beszámolt nekünk arról, hogy milyen tervei vannak a síszezon kellős közepén.

– Mi egynapos buszos kirándulásra megyünk idén, az úti cél Románia, Biharfüred. Még sosem voltunk síelni, semmilyen speciális ruhánk nem volt, ám egy ilyen kiruccanásra nem indulhat el az ember megfelelő nadrág, aláöltöző, hótaposó és vízálló kesztyű nélkül. Van, amit használtan szereztünk be, másra beruháztunk, kerestük az akciós darabokat. A kislányomnak szeretnék élményt adni, mert imád utazni, szereti a havat, amiből itthon sajnos egyre kevesebbet láthat. Biharfüreden lesz lehetőségünk hófánkozásra, szánkózásra, kirándulásra, síelésre. Úgy hallom, egyre többen választják célpontnak a román szánkópályákat, mert közel vannak a határhoz, megfizethetőek, szépek – nyilatkozta hírportálunknak. 

Persze már hazai pályák is vannak, ezekről a Világgazdaság készített egy összeállítást.

BA-6094
Turi István immár több mint harminc éve elhivatott a téli sportok iránt. Fotó: Bencsik Ádám

Turi István már 32 éve foglalkozik Békéscsabán sífelszerelések bérbeadásával. Amibe véletlenül csöppent bele, amikor először meghívták a barátai síelni. Napjainkban főként az elhivatott síelők keresik fel a békéscsabai üzletét, akiknek a síléceiket karbantartani vagy javítani szükséges. Emellett gyakran megfordulnak nála egyetemisták és családosok is, akik sífelszereléseket kölcsönöznek tőle. Tapasztalatai szerint leginkább Szlovákia, Lengyelország és Ausztria számít a legkedveltebb úti céloknak a sportolni vágyók körében. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában