Oktatás

2024.01.18. 12:16

A szakképzésben tanulók fele leadta a beugró dolgozatát Békéscsabán

A diákok több mint fele immár számot adott tudásáról, tehetségéről a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) első fordulójában – ismertették a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamaránál.

Licska Balázs

A legtöbben nem papír alapon versenyeznek, hanem számítógépen adnak számot.

Fotó: BVMKIK

A kamara másfél évtizede szervezi meg a hároméves képzést végző és szakmát szerző diákoknak az SZKTV-t, illetve az érettségit is adó, ötéves technikum végzőseinek az OSZTV-t. A Kulturális és Innovációs Minisztériummal közösen rendezett verseny keretében idén Békés vármegyében több mint 540-en szállnak ringbe, többek között a presztízs miatt.

Például a festő-mázolók, a grafikusok, a villanyszerelők, a mechatronikai technikusok már leadták a beugró dolgozatot. Ugyanakkor még hátra van többek között az informatikai rendszer és alkalmazás-üzemeltetők vagy a szoftverfejlesztő és -tesztelők versenye.

Az, aki a három fordulóból álló verseny területi, békéscsabai előválogatóján legalább 60 százalékos eredményt ér el, mentesülhet a szakmai írásbeli vizsga alól. Aki pedig továbbjut, az a középdöntőben, majd az országos Szakma Sztár Fesztiválon adhat számot a tudásáról, tehetségéről áprilisban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában