Ünnepi programsorozat

2023.12.02. 20:34

Karácsonyi varázskastély tárta ki a kapuit Gyulán – galériával

Megkezdődött a Karácsonyi varázskastély című programsorozat szombaton a gyulai Almásy-kastélyban, illetve a látogatóközpont előtti téren.

Papp Gábor

Különleges programokkal várják a helyieket és a turistákat egyaránt.

Fotó:  Bencsik Ádám

Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója elmondta, céljuknak tekintik, hogy olyan programokat szervezzenek, amelyek a helyiek mellett a Gyulára látogató turisták számára is vonzó lehet. 

– Hosszú távú elképzelés, hogy itt a kastély környékén egyedi hangulatot teremtsünk. Az ünnepkörhöz kapcsolódó elemek folyamatosan bővülnek – emelte ki a szakember. – Tavaly elérhető volt a Mikulás szobája, ami most a Mikulás hálószobájaként látogatható. A téli kertben egy másik mesevilág, egy makettasztal várja kisvonattal a vendégeket. Fotópontok működnek, Rudi, a rénszarvas figurája szintén itt van a kastélyparkban. Angyalszárnyai nőhetnek azoknak, akik az egyik fotópontot választják.

Fekete-Dombi Ildikó elmondta, az ajándékkészítés az ünnepvárás fontos része, ennek jegyében a Stefánia-szárny csemegetárában külön programot indítottak.

– Különleges ajándékkészítő műhelyt hoztunk létre, ahol például Mézeskalács házat tudnak a vendégek összeállítani, olyan módon, hogy azt egy népművész már előkészítette. A látogatókra a befejezési folyamat vár. Az egységcsomagban található kisült mézes elemekből összerakhatják például saját Mézeskalács házikójukat, illetve azt fel is díszíthetik. Ugyanilyen módon karácsonyi fenyődíszek, illetve minden szombaton más-más különlegességek is készíthetők. A hétvégén adventi koszorút is csinálhattak az érdeklődők.

 

Fekete-Dombi Ildikó kifejtette, természetesen a gasztronómia, a gyulai ízek sora is megjelenik a palettán. 

– Így például a gyulai kolbász, a gyulai pálinka, a sütőtök egyaránt megkapható az adventi vásáron – folytatta a gondolatot. Emellett varrott ajándéktárgyak, adventi gyertyák, mézeskalács, kovácsolt dísztárgyak, adventi dísztárgyak, gravírozott ajándéktárgyak, textil karácsonyi figurák is megtalálhatók ott.

Szombaton egyébként szentegyházi betlehemesek is felléptek a kastély előtt, illetve bábosokkal szintén találkozhattak az érdeklődők. A programok tovább folytatódnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában