Különleges megmérettetés

2023.09.29. 15:49

Ötvenen vettek részt az országos bowling versenyen Gyulán

Mintegy félszáz versenyző részvételével rendeztek Országos Bowling Versenyt a gyulai Bowling Factory-ban, pénteken.

Papp Gábor

A gyulai Herczeg János ismét remekül teljesített

Fotó: Für Henrik

Nyikora Péterné Szabó Marianna, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség társelnöke elmondta, a speciális világjátékokat követően a pénteki volt az első hivatalos bowlingversenyük, amelyet a szövetség és a Harruckern Sportegyesület együttműködésében hívtak életre.

Hozzátette, a szövetség számára is komoly elismerés, hogy a világjátékokon kint járt bowlingválogatott a pontversenyben a nyolcadik helyet érte el a 22 résztvevő ország közül, így állami jutalomban részesült a csapat.

Nyikora Péterné Szabó Marianna kifejtette, a pénteki nap azért is volt különlegesebb és ünnepélyesebb a hagyományos versenyeknél, mert ott, az őszi szezonnyitónak számító megmérettetésen találkoztak ismét a sportolók, ami mindig nagyon fontos állomás a számukra. 

– Szerettük volna megköszönni nekik, hogy eljöttek, szerettük volna megköszöni a teljesítményüket, éppen ezért egy meglepetéssel is készültünk – fogalmazott a társelnök. A versengésre éppen ezért egy különleges, bowlingpályát formázó tortát készíttettek.

Nyikora Péterné Szabó Marianna szólt arról, hogy külön figyelmet szentelnek a fiatalabb játékosokra, a tehetségekre.

– A szakágvezetők munkájának segítségével igyekszünk minél több fiatalt bevonni ebbe a sportágba, minél több tehetség kibontakoztatását elősegíteni – emelte ki. – Nagyon lényeges kihívás, hogy ezeket a kiváló adottságokkal rendelkező sportolókat eljuttassuk világversenyekre, hiszen később ők is képviselhetik hazánkat a Speciális Olimpiai Játékokon.

– A szakágvezetőkre éppen ezért nagyon komoly feladat hárul, hogy meglássák a tehetséget, segítsék őket a bennük rejlő képességek kibontakozásában, és később az idősebb korcsoportokhoz integrálják őket – fogalmazott a társelnök. 

Nyikora Péterné Szabó Marianna kérdésünkre elmondta, a versengésen mintegy félszázan vettek részt. Érkeztek versenyzők az ország több tájáról, így Budapestről, Nagykőrösről, Nyíregyházáról, valamint Szolnokról is.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában