Fejlesztések

2023.04.09. 09:22

Napelemekkel spórolnak a rezsin Szeghalmon

Újabb beruházások indulnak rövidesen Szeghalmon, miután elfogadta a képviselő-testület márciusi ülésén az idei közbeszerzési tervet, valamint több közbeszerzési eljárást indított el.

L. B.

A tervek szerint több intézménynél telepítenek napelemeket. Fotó: Shutterstock

Macsári József polgármester elmondta: a TOP Plusz keretében önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére 96 millió forintot nyertek el. A fejlesztés során munkálatok várhatók a Fáy utcai, Petőfi utcai és újtelepi óvodánál, a bölcsődénél, a sporttelepi öltözőnél, az Ady utcai konyhán, a polgármesteri hivatal műhelyénél, az egészségügyi alapellátás és a gyermekjóléti szolgálat épületénél, több helyre telepítenek napelemeket. Emellett, szintén a TOP Plusz elemeként 84 millió forintot kaptak a Bajcsy és az Árpád utcai csapadékvizet elvezető rendszer részleges rendbe tételére, hogy tehermentesítsék a Dózsa utcai hálózatot. Sikeres közbeszerzési eljárások után ezek a beruházások ténylegesen is elindulhatnak.

Emellett az önkormányzati intézmények áram- és gázbeszerzése ügyében is elindították a közbeszerzési eljárást. Macsári József polgármester elmondta: azt tapasztalni, hogy folyamatosan csökkennek az árak, szeretnék ezt kihasználni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában