illegális hulladéklerakók

2020.12.23. 19:02

Több tonna szemetet gyűjtöttek a Körösök mentén

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén is megkezdődött a közelmúltban az illegális hulladéklerakók felszámolása – tájékoztatott Facebook-oldalán a KÖVIZIG.

P. G.

Mint a részletekkel kapcsolatban kifejtették, ennek a folyamatnak az első ütemében mindhárom szakaszmérnökségük területén kialakítottak fogadóhelyeket, ahol az illegális hulladékokat ideiglenesen összegyűjtik és tárolják.

Rengeteg gumiabroncsot is összeszedtek az akció során /Fotó: BMH/

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság beszámolójából kiderült az is, hogy a hulladékgyűjtési tevékenység a vagyonkezelésükben lévő vízfolyásokra, illetve azok közvetlen környezetére terjed ki. A program keretében a KÖVIZIG munkatársai múlt csütörtökig 60 kilogramm elektronikai hulladékot, 45 ezer kiló építési törmeléket, 16 ezer kilogramm kommunális hulladékot, 2760 kiló gumiabroncsot és 4300 kilogramm vegyes hulladékot gyűjtöttek össze.

– Csak remélni tudjuk, hogy az országos törekvések által sikerül szemléletváltást kialakítani a lakosságban, hogy megelőzzük az újraszennyeződés lehetőségét – fogalmazott a tájékoztatóban a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában