tisztújítás

2020.09.12. 07:53

A gazdák új vezetőséget választottak Orosházán

Orosházán tisztújító közgyűlését tartotta szerdán este az Orosháza és Térsége Gazdakör.

Cs. I.

Az új elnök Brlázs Róbert. Alelnök: Horváth József és Benkő Lajos. Elnökségi tag Kerekes Attila és Szabó Csaba. A felügyelő bizottság elnöke Lengyel Károly. A felügyelő bizottsági tag: Bokor Etelka és Szemenyei Szilvia.

Jakab István, a MAGOSZ elnöke, az országgyűlés alelnöke is Orosházára érkezett, aki a rendezvény előtt elismerő szavakkal beszélt az orosházi szervezetről, barátairól.

– Szövetségünk sokat köszönhet az orosházi gazdakörnek. Innen indult a magyarok kárpát-medencei összefogása, innen indult a szövetségnek az az összefogása, ami adta a Magyarok Kenyere Program alapját. Ők hívták életre a hagyományok, ízek versenyt. Horváth József volt, aki emlékművet állíttatott a meghurcolt magyar gazdáknak. Szobrot kaptak a búzanemesítők. Elnökségének az ideje alatt a gazdakör példaértékű munkát végzett. Az új vezetésnek is mi, a MAGOSZ, megadunk minden támogatást – tette hozzá Jakab István.

Horváth József elárulta, évekkel ezelőtt megfogalmazódott benne a fiatalítás szándéka. Most ennek érkezett el az ideje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában