haltelepítés

2018.06.06. 11:19

Több tonna pontyot telepítettek a megye horgászvizeibe

Több mint 13 ezer kilogramm, háromnyaras, 1,5-1,7 kiló átlagsúlyú pikkelyes pontyokat telepít ezekben a napokban a kezelésébe tartozó vizekbe a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége – tájékoztatta lapunkat Nemes Attila, a KHESZ ügyvezetője.

P. G.

A szakember elmondta, a halakat részben már a nyári, az üdülési szezon részeként elvégezett telepítések gyanánt helyezik ki. Ugyanakkor tavasszal akadtak olyan területek, ahol a vízjárás vagy a vízterületek nehézkes megközelíthetősége miatt nem volt lehetőség a telepítésre. Ezeken a helyeken is pótolják mindezt.

A megye több horgászvizén is végeztek haltelepítést. Fotó: KHESZ

Nemes Attila kiemelte, az akció érintette a Fekete-Köröst, a Kettős-Köröst, a Hármas-Köröst, a Hortobágy-Berettyót, a Berettyót, a békésszentandrási és a gyomai Sirató-holtágat, a Kákafoki-holtágat, az öcsödi holtágat, a Holt-Sebes-Köröst, a Folyáséri-Szilvarévzugi-holtágat. Az ügyvezető megerősítette, hogy várhatóan június végén-július elején tovább folytatódnak majd a pontytelepítések. Nemes Attila kérdésünkre hangsúlyozta, a megye horgászvizei egyre népszerűbbek a horgászturisták körében. A megyén kívüli vendégek egyre inkább felfedezik a Körösöket is, de elsősorban olyan helyekre érkeznek, ahol lehet hétvégi házat is bérelni. A megyében a legerősebb horgászturisztikájú települések, Szarvas és Békésszentandrás.

– A szövetség honlapján és Facebook-oldalán tájékoztatást adunk a haltelepítésekről – fogalmazott a szakember. – A halasítások eredményei egyre inkább érezhetőek, hiszen a Körösökön egyre több pozitív visszajelzést kapnak. A holtágaknál Kákafokon például a május 1-i hétvégén „telt ház” volt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában