Mozgáskorlátozottra akarták rákenni

2024.05.03. 12:57

Seprűs támadás miatt baleset Békésszentandráson: kamu volt az egész

Egy seprűvel hadonászó ember miatt szenvedett balesetet egy házaspár Békésszentandráson. Ezt állította legalábbis a bejelentésében a férj, és rendőri intézkedést kért. A kiérkező rendőröknek azonnal feltűnt, hogy az elmondottak, és a helyszínen tapasztaltak komoly ellenmondásba ütköznek, így a férfi ellen valótlan bejelentés miatt szabálysértési eljárás indult.

Nyemcsok László

Békésszentandráson, az üdülősoron haladt autójával egy házaspár a minap, amikor elmondásuk szerint egy ember seprűvel rátámadt a kocsijukra. Az autót vezető nő ettől megijedt, félrerántotta a kormányt, és nekiütköztek egy fának. Támadójuk ekkor beszaladt egy házba, a férj pedig értesítette a rendőrséget.

Forrás: police.hu

A rendőrnek először az szúrt szemet, hogy ha a nő elrántotta a kormányt, letért az útról, és fának ütközött, akkor miért a kocsi hátulja van összetörve. A másik probléma pedig az volt, hogy a megnevezett helyen egyik fán sem volt sérülés, és annak sem volt nyoma, hogy az autó letért volna az útról.

A férfi ezután megmutatta a rendőröknek azt a házat is, amibe állítása szerint beszaladt az az ember, aki rájuk támadt. Ez egy mozgáskorlátozott férfi tulajdona, aki elmondta, hogy állapota miatt képtelen arra, hogy szaladjon, és bárkire rátámadjon. Az összetört autóról úgy nyilatkozott, hogy korábban látta az utcában, amint nagy sebességgel többször oda-vissza ment az úton.

A rendőrök a helyszíntől mintegy 250 méterre találtak is egy olyan fát, amin friss sérülés volt, feltételezhető tehát, hogy az autó vezetője tolatás közben annak ütközött neki. Mivel a helyszínen tapasztaltak ellentmondtak mindannak, amit a férfi állított, a Szarvasi Rendőrkapitányság valótlan bejelentés miatt szabálysértési eljárást indított ellene.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában