Időjárás

2024.04.18. 11:40

Beütött a hidegfront: több a dolguk a mentőknek

Az elmúlt egy-két napban drasztikusan megváltozott Békésben az időjárás, a hőmérséklet például nagymértékben visszaesett, a napfényt felhők, esők váltották. Megnőttek-e ezzel kapcsolatban a mentők riasztási adatai Békésben? – erről kérdeztük Hangai Józsefet, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársát.

Nyemcsok László

Hangai József mentőtiszt csütörtök reggeli válaszában hangsúlyozta, az elmúlt két nap feladatszámai alapján elmondható, hogy látható ugyan némi esetszám-növekedés Békés vármegyében, azonban ez nem meghatározó egyelőre, néhány százalékot tesz ki.

rosszullét, mentők, megnőtt, hidegfront
Emelkedett a riasztások száma. Fotó: Illusztráció / MW

– A hidegfront érkezésével azt tapasztaljuk, hogy a szív- és érrendszeri betegséggel összefüggő esetek, görcsrohammal járó rosszullétek (például epilepszia) száma emelkedik elsősorban – emelte ki Hangai József. – Fel kell készülni ugyanakkor a megváltozott út- és látási viszonyokra is a közlekedésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában