Kék hírek

2023.04.26. 15:45

Betört és áron alul adta a lopott holmikat a medgyesi páros

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra néhány napra tett bejelentést egy férfi arról, hogy Medgyesegyházán betörtek a lakatlan házába. Két láncfűrész, egy fűnyíró, egy laptop és dvd-lejátszók tűntek el – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

P. G.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Mint a rendőrségi közleményből megtudtuk, a rendőrök négy nap alatt kiderítették, hogy kik vihették el a dolgokat, és kedden előállították a medgyesegyházi párost. Az épületbe az egyik ablakon át másztak be, majd egy szobaajtó üvegét is betörték.

A bűnös úton szerzett tárgyakat egyikük jóval áron alul értékesítette, az azokért kapott pénz egy részét társának adta. Kihallgatásukon beismerték a betörést, az utóbbi férfi, aki ebből a bűncselekményből részesedést kapott azt is bevallotta, hogy korábban többször lopott a településen. 

Házakba ment be és olyan dolgokat keresett, amelyeket pénzzé tehetőnek gondolt, emellett baromfikat és takarmányt is lopott különböző helyekről. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság három lopás miatt már folytatott ellene eljárást, a mostani betörés és a vallomásában elmondottak alapján pedig újabb nyomozás indult ellene. 

Ennek során a rendőrök azt is vizsgálják, hogy kik vették meg a lopott dolgokat. A használt cikkeket vásárlóknak ugyanis nagyon oda kell figyelniük arra, mit mennyiért ajánlanak nekik. Ha valamit jóval a piaci ár alatt kínálnak, annak nem biztos, hogy tisztázott az eredete, illetve megfelelő a minősége.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában