Helyi gazdaság

2023.12.12. 14:52

Elavult a rendszer, ezért fejlesztik a közvilágítást Vésztőn

Nem megfelelő a közvilágítás több utcában – jelezte Lázár Attila önkormányzati képviselő Vésztő minap tartott képviselő-testületi ülésén.

Licska Balázs

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

Karakas Anikó polgármester elmondta, hogy a rendszer elavult, teljes felújításra lenne szükség, ami persze pénzbe kerül. Tárgyaltak a szolgáltatóval, amely hibák esetében gyorsabb reagálást ígért. Kiemelte: nemcsak az önkormányzatnál lehet jelezni a közvilágítással kapcsolatos problémákat, ezt a helyiek is megtehetik az áramszámlán lévő elérhetőségeken közvetlenül.

Hozzátette, hoztak egy döntést, miszerint az önkormányzat minden évben fejleszt a rendszeren. Tavaly a Bocskai utcában volt előrelépés, a mostani esztendő végéig pedig például a Körösladányi, a Vasút, a Várdomb és a Kóti utca egy-egy villanyoszlopánál szerelnek fel lámpatesteket, erre a város 700 ezer forintot biztosít, a szükséges fedezet rendelkezésre áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!