Üzemlátogatás

2023.11.22. 19:04

Három szakmát ismerhettek meg a diákok Mezőberényben

Üzemlátogatásokat szervezett és osztályfőnöki órákat tartott a minap a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a köröstarcsai általános iskolásoknak.

Papp Gábor

A fiatalok mindhárom üzemben olyan helyeken jártak, ahova átlagos, hétköznapi ember nem jut be, így élményekkel gazdagon tértek haza.

Fotó: Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Az Arany Gusztáv általános iskola nyolcadikosai a mezőberényi TóPart Vendéglőben, a FábaFém CNC forgácsoló cégnél és a FamíliaTészta üzemében jártak. Egy-egy kis vállalkozás, amely óriássá nőtte ki magát a kemény munkának köszönhetően.

Kérdeztek, érdeklődtek, figyeltek a köröstarcsai általános iskolások Mezőberényben, ahol három üzemet látogattak meg. A lányok a mezőberényi Tópart Vendéglőben ismerték meg a vendéglátó szakma csínját-bínját, előnyeit és hátrányait, a fiúk pedig a Fába Fém üzemében ismerkedtek meg „fémes” szakma jellemzőivel a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásának köszönhetően.

A fiúk a Fába Fém üzemében ismerkedtek meg „fémes” szakma jellemzőivel. Fotó: Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Ami mindenhol, minden területen elhangzott: a számítógép és a kemény munka minden területen fontos és elengedhetetlen, ahogyan az idegennyelv-tudás is kifejezetten fontos. Ugyancsak Mezőberényben, a FamíliaTészta Kft.-nél járt immár a teljes csapat. Itt már nemcsak az informatika, a nyelv és az állhatatos munkavégzés került szóba, hanem az, hogy milyen fontos a helyesírás és a matematika a mindennapi életben és munkakeresésben.

A fiatalok mindhárom üzemben olyan helyeken jártak, ahova átlagos, hétköznapi ember nem jut be, így élményekkel gazdagon tértek haza. Ezek után a kamara munkatársai egy osztályfőnöki óra keretében mutatták be azt, hogy milyen iskolák kellenek ezek a munkahelyekhez, illetve, hogy általában milyen iskolatípusok közül választhatnak a tanulók. A nyolcadikosoknak már csak pár hónapjuk van meghozni a nagy döntést, sőt, a központi felvételire már csupán néhány napig lehet jelentkezniük.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!