Gazdaság

2016.12.30. 22:27

Három adózási határidő jár le

A vállalkozásoknak jelentős megtakarítást eredményező három határidő jár le az év utolsó napján: december 31-éig választható a kisadózók tételes adója (kata) és a kisvállalati adó (kiva), illetve az alanyi mentesség az áfában – emlékeztet közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

M. P. M.

 

Emellett a pénztárgéphasználatra újonnan kötelezetteknek is az év utolsó napján jár le a kassza üzembe helyezésére nyitva álló határidő, amely az állami támogatás igénybevételének egyik legfontosabb feltétele – írja az MTI.

Akik még idén választják a katát, a teljes 2017-es évben e szerint adózhatnak. Aki viszont a határidőt elmulasztja és csak jövőre jelentkezik be, annak számolnia kell azzal, hogy az eredeti adózási módjának megfelelő bevallást is el kell készítenie a bejelentkezés hónapjának utolsó napjáig az évből eltelt időszakról. Jövőre 6 millió forintról 12 millióra nő a kata bevételi határa – emlékeztet az NGM.

A nyomtatványok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjáról letölthetők, és az ügyfélkapun keresztül vagy postai úton, esetleg személyesen is benyújthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!