Gazdaság

2008.12.28. 19:59

Folyamatos fejlesztések az orosházi kórházban

Januárban modern épületszárnnyal és egy régi átalakításával bővül az orosházi kórház: az új krónikus osztályon 50 ágy segíti a fekvőbeteg-ellátást.

BEOL

Gervain Mihály, az intézmény igazgató főorvosa elmondta: a beruházás 240 millió forintból valósul meg. Ehhez 43 milliót az Egészségügyi Minisztérium, 160-at a város önkormányzata biztosított, a fennmaradó összeget pedig egy svájci-osztrák alapítvány támogatásával kapta az intézmény, illetve maga a kórház is beszállt a beruházásba.

- A krónikus ellátást segítő új osztály a legnagyobb fejlesztés a kórházban 2008-ban - mondta Gervain Mihály. Az igazgató főorvos hozzátette, jövőre a sürgősségi osztályt szeretnék továbbfejleszteni. - Pályázat útján 350 millió forintot nyerhetünk el az újabb átalakításhoz - fűzte hozzá az igazgató főorvos.

A hirdetés után folytatódik

Az Egészségbiztosítási Alap maradványából az orosházi kórház az év végén 69,6 millió forintot kapott. Ezt az összeget egyebek mellett a közüzemi számlák kiegyenlítésére fordította az intézmény.

Gervain Mihály ezzel összefüggésben kitért rá, hogy májusig nem volt probléma a kórház gazdálkodásával, de például a gáz árának emelése miatt tartozásaik keletkeztek. Azzal viszont, hogy közel 70 millió forintot kaptak a maradványból, már nincs a kórháznak 30-60 napot meghaladó tartozása.

orosházi kórház: az új krónikus osztályon 50 ágy segíti a

fekvőbeteg-ellátást. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!