Sport

2007.03.08. 16:11

Tízig meg sem állnak?

A hét végén megkezdődik a pontvadászat a labdarúgó NB II-ben. Az Orosháza hazai környezetben kezd, a Békéscsaba 1912 Előre SE Szolnokra látogat.

Jávor Péter

Mint ismert, a hosszúra nyúlt téli szünet elején edzőváltás történt a lila-fehéreknél: Jakab Pétert az egykori sikeres csabai labdarúgó, Csató Sándor váltotta. A viharsarkiak felkészülését vele összegeztük.

— Vonjunk mérleget végleg: kik távoztak és kik érkeztek a csapathoz?
— Amikor idekerültem, huszonhárom labdarúgóból állt a keret, amit, lévén amatőr csapatról van szó, sokalltam. Így elengedtük Tóth Györgyöt, aki Szolnokra és Ferenczi Attilát, aki Battonyára távozott. Süli, Laurinyecz Pál Gyulára, Czira Gábor Battonyára került kölcsönbe. Az öt távozó helyére mindössze két labdarúgó érkezett, az egykori csabai támadó, Dani Péter, valamint Szilágyi László. További hét fiatalnak van kettős játékengedélye, ami nemcsak biztonságos hátteret jelent, hanem motivációt a fiataloknak, látják, hogy figyelünk rájuk.

— Nem lehetett panaszuk a téli időjárásra, ráadásul a műfüves pálya is jó szolgálatot tett.
— Ha az én időmben így készülhettünk volna, lehet, hogy bajnoki címet szereztünk volna. Tény, minden eltervezett munkát és mérkőzést ideális körülmények között végezhettünk, illetve játszhattunk le. Mivel szinte minden labdarúgó munka mellett jár edzésre, ezért napi egy tréninget tartottam, de játszottunk 14 felkészülési meccset. Aminek a mérlege jó, hiszen a kilenc győzelem mellett egy döntetlent értünk el, és kétszer kaptunk ki. Ez önbizalom-növelőnek bizonyult.

— Miről árulkodnak a tesztmeccsek?
— A román csapatok elleniek tetszettek leginkább, hiszen az más foci, gyorsabb, keményebb. De az NB III-asok elleniek is értékesek voltak, hiszen sok gólt értünk el. Jellemző egyébként, hogy Dani Péter a 14 találkozón tizenhatszor volt eredménye. Egyedül akkor nem tetszett a játék, amikor egy-egy ellenfél ellen, egy-két gólos vezetésünk birtokában, kissé kiengedett a csapat.

— A célkitűzés ismert, bent tartani a csapatot az NB II-ben. Képes erre ez a gárda?
— Ezzel a húsz emberrel és a hét fiatallal mindenképpen. Úgy vélem, egy jó rajt esetén hamar a vonal fölé kerülhetünk, s akár a tizedik helyig is felkúszhatunk a végelszámolásra. A télen nem lehetett panaszom a hozzáállásra, ha ez töretlen marad, minden célunk megvalósulhat.

Jávor Péter -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!