Hírek

2006.08.04. 10:29

Óriási csata lesz Mogyoródon

A viadalon óriási csata várható a címvédÕ és a világbajnoki pontversenyben éllovas spanyol Alonso és Schumacher között

BAMA

Vasárnap a Hungaroringen rendezik az 57. Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság 13. futamát, a XXI. Magyar Nagydíjat. Az eddigi versenyek során a német Michael Schumacher négy, míg a legendás brazil Ayrton Senna háromszor nyert a mogyoródi pályán, ezzel kiemelkednek a gyÕztesek közül. Két-két elsÕséggel követi Õket a brazil Nelson Piquet, a brit Damon Hill, a kanadai Jacques Villeneuve és a finn Mika Häkkinen. A brit Nigel Mansellt, a belga Thierry Boutsent, a brazil Rubens Barrichellót,
a spanyol Fernando Alonsót és a finn Kimi Räikkönent egyszer-egyszer intették le elsÕként.

Az idei vb-sorozaton az ibériai pilóta káprázatosan kezdett: kilenc futamból hatot megnyert, háromszor pedig a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel, így a kanadai GP után már 84 pontot gyÛjtött össze, míg a német szupersztár 25-tel kevesebbet szerzett.

Ezzel eldÕlni látszott a világbajnokság sorsa. Ám Schumacher (és a Ferrari) másképp gondolta: elképesztÕ száguldásba kezdett, sorozatban három Nagydíjat (Indianapolis, Magny-Cours, Hockenheim) nyert meg, és Alonso elÕnye a mogyoródi viadal elÕtt 11 pontra olvadt. Mellettük egyedül az olasz Giancarlo Fisichella (Renault) tudott GP gyÕzelmet szerezni idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!