Közélet

2006.04.22. 22:05

Látogatórekord a pálinkafesztiválon

– Soha ennyien még nem látogattak el a gyulai kisüsti pálinkafesztiválra, mint idén - jelentette ki Lovász Sándor, a rendezvény főszervezője. - Az esemény mind növekvő népszerűsége lehetőséget adhat arra, hogy öt éven belül Európa legnagyobb gyümölcspárlat-versenyének a fürdőváros adjon helyet - vázolta a főszervező a közeljövő legfontosabb célját.

(a)

Ennek tükrében talán még értékesebbnek tekinthető a rendezvény fődíja, amit idén az ezerhétszáz lakosú Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakról érkező Papp József különleges szederpálinkája érdemelt ki. A zsűrinek nem kevesebb, mint háromszázhatvannyolc pálinkából és gyümölcspárlatból kellett kiválasztania a legjobbat. Lovász Sándor szerint az italok minden eddiginél jobb minőségűek voltak.
A tegnapi több száz résztvevőt felvonultató egyszerre koccintást levezénylő Habsburg György is elismeréssel szólt a rendezvény színvonaláról, kiemelve a magyar hagyományok — így a pálinka kultúrájának — közösségformáló erejét.
—  A magyar hagyományoknak megfelelő kisüsti pálinka nem tartalmaz finomszeszt és aromát, hanem százszázalékos gyümölcspárlatból készül, így különös értéket képvisel ez a díj - mondta Papp József, a büszke győztes. A pálinkás sikerkovács különösen nagy öröm ez az elismerés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!