Hírek

2005.07.01. 05:59

Megelégelték a sok fura polgármesteri ügyletet

– Egyszerűen elegünk lett abból, hogy folyton a fejünk felett döntött fontos kérdésekben – mondta érdeklődésünkre Szabó Zoltán, a dunavarsányi önkormányzat egyik képviselője. A település roma kisebbségi városatyáját annak kapcsán kerestük meg, hogy az önkormányzat képviselő-testülete kedd esti rendkívüli ülésén feloszlatta önmagát.

Lázin M. A.

Szabó Zoltán úgy véli, hogy Venczel Éva SZDSZ-es polgármester mára teljesen csődbe vitte a Pest megyei várost. – Nem kívánunk többet vele dolgozni – erősítette meg kollégája véleményét egy másik városatya. Akitől azt is megtudtuk, hogy a tizenöt tagú testületből összesen tizenketten szavazták meg a testület feloszlatását. Az egyik képviselő, Csobolyó Miklós állítása szerint a polgármester saját barátait juttatta különböző pozíciókba. Így a hivatali létszám felduzzadt, és a vízfej eltartása már meghaladta a költségvetés kereteit. Természetesen a polgármestert is meg kívántuk szólaltatni. Ám a hivatalnál azt a választ kaptuk, Venczel Éva jelenleg tárgyal, és később sem ér majd rá. A törvény szerint mostantól a testület és a polgármester ideiglenes jelleggel működik. A helyi választást hetvenöt napon belül kell kiírni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!