Hírek

2005.05.23. 06:08

Új feladat régi miniszternek

Díjazás nélkül dolgozik a miniszterelnöknek Németh Imre, az agrártárca nemrégiben leváltott vezetője, aki más tisztségekből kompenzálhatja az ingyenmunkát.

Szakács–Körmendi

Nem maradt munka nélkül Németh Imre, a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium nemrégiben leváltott vezetője. Információink szerint a volt tárcavezető tanácsadóként dolgozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mellett. Megkeresésünkre Németh elmondta: a napokban feladatot is kapott a kormányfőtöl egy átfogó „agrárlogisztikai” tanulmány elkészítésére. Állítása szerint fizetéssel nem jár a megbízás, ingyen dolgozik Gyurcsány Ferencnek. Jelenleg elsősorban az a feladata, hogy „rávilágítson az ágazat gyenge lácszemeire”. A munka jól halad, néhány részletbe lapunkat is beavatta a volt miniszter. Szerinte a mezőgazdasági import növekedésére nem a határok lezárása a válasz, hanem a versenyképes hazai termékek további erősítése, azaz hatékonyabb menedzselése az uniós piacokon. – Ezért kell bekapcsolódnunk a már működő nyugati logisztikai rendszerekben. Ki kell építeni egy naprakész piaci információs hálózatot.

Mindez a gyakorlatban olyan logisztikai terv elkészítését jelenti, amelyből a piac szereplői pontos képet kapnak például Magyarország hűtőházainak és raktárbázisainak földrajzi elhelyezkedéséről, kapacitásaikról és azok kihasználtságáról. Továbbá feltérképezik azt is, hogy milyen módszerekkel lehet versenyképesebbé tenni a rendszert – mondta el Németh Imre.

Az ingyenmunkát a volt tárcavezető egyéb tisztségek után járó bevételekből kompenzálhatja. Ugyanis a miniszteri bársonyszékért cserébe Németh Imre két bizottsági helyet is kapott. Egyrészt elfoglalja utódja, Gráf József székét az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságában, másrészt pedig tagja lesz a számvevőszéki bizottságnak is. Mindez körülbelül 180 ezer forinttal emeli meg 212 ezer forintos parlamenti képviselői alapfizetését. Ugyanis a bizottsági tagságok után is pluszpénz jár.

A honatyáknak járó egyéb költségtérítésekkel Németh Imre havi járandósága bruttóban elérheti a 700 ezer forintot is. Ez jóval kevesebb ugyan mint az 1,1 milliós egykori miniszteri fizetése, de kárpótolhatja a volt tárcavezetőt az is, hogy távozása után több mint hárommillió forintot tehetett zsebre végkielégítés formájában.

Draskovics is új megbízást kapott

Nem engedte el a párt Draskovics Tibor leváltott pénzügyminiszter kezét sem. Az egykori tárcavezető távozása után szinte azonnal megválasztották a Magyar Villamos Művek igazgatósági elnökének. Információink szerint jelenlegi fizetése jelentősen meghaladja az 1,1 milliós tárcavezetői juttatás összegét.

Nem engedte el a párt Draskovics Tibor leváltott pénzügyminiszter kezét sem. Az egykori tárcavezető távozása után szinte azonnal megválasztották a Magyar Villamos Művek igazgatósági elnökének. Információink szerint jelenlegi fizetése jelentősen meghaladja az 1,1 milliós tárcavezetői juttatás összegét. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!