Közélet

2016.08.25. 13:59

A teniszező Beer Jázmin meg sem állt a döntőkig

A sarkadi egyesület vezetője, Beer Jázmin duplázott az Országos Bajnokságon egyéniben és párosban is magyar bajnok lett.

BEOL

Budapesten, az MTK pályáin rendezték meg a 2016-os évi korosztályos országos teniszbajnokságot. Az év legrangosabb versenyén a Sarkadi Lendület 2010 TSE L12-es lány csapatát - Beer Jázmin, Révész Anna, Kovács Martina, Csenke Anna - csak a Győr és a budapesti MTK csapata tudta megelőzni, így sikerült megszerezniük az országos III. helyet.

A csapatmérkőzések után kezdődött az egyéni, illetve páros versenyszám. Az egyesület hat versenyzője került főtáblára. Jantyik Zsanettnek L16- ban és Juhász Dorisznak L14-ben nem sikerült a továbbjutás. Az L12-ben induló mind a négy Lendületes versenyző győzelemmel kezdett, akik közül Csenke Anna, Kovács Martina és Révész Anna a legjobb 32 között búcsúzott.


Beer Jázmin viszont egyéniben és párosban is a döntőig menetelt. Kántor Annával a téli OB-hez hasonlóan ismét megszerezték a páros bajnoki címet. Egyéniben viszont egymással kellett megmérkőzniük a döntőben. A verseny első kiemeltje, Kántor Anna remek formában kezdett 6:2-re megnyerve az első szettet. Beer Jázmin a második szettben már kevesebbet hibázott, koncentráltan ellenfele felé kerekedett, bátor támadó játékával 6:4-re hozta a második szettet. A döntő szettet már teljes mértékben a sarkadi Lendületes lány uralta.

Parádés játékával, számos ászt adogatva, bődületes tenyereseivel, pörgetett röptéivel 5:0-ás előnyre tett szert, és végül 6:2-re megnyerte a meccset. Ezzel az eredménnyel Beer Jázmin egyéniben és párosban is magyar bajnoki címet szerzett egy sarkadi egyesület versenyzőjeként. Az itt szerzett pontjaival a magyar L12-es ranglista élére kerül. Gratulálunk a remek eredményekhez! Szép volt lányok! Hajrá Lendület!

 

Címkék#sarkad

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!