Kultúra

2016.07.26. 18:43

Gyulai programok – nem csak turistáknak

A hétvége a gyulai várról és a Végvári Naporól szól majd a megyében. Érdemes azonban szétnézni a város többi kiállítóhelyén is, sőt: akár Békés megyeiként is élni a vár, a kastély, az Erkel Ferenc Emlékház garantált programjainak lehetőségével. Ha nem utazott el a szabadsága idején, akkor sem kell lemondania a turistáknak szervezett eseményekről. (x)

BEOL

Tudta, hogy a gyulai kiállítóhelyek nem „csak” megtekinthetők, de hétről-hétre rendszeresen programokat is kínálnak a hozzájuk betérőknek? A gyulai vár, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, az Erkel Ferenc Emlékház, a Ladics-ház és a Kohán Képtár is ajánl – profiljának megfelelő – rendezvényeket.

A várban például korhű ruhába bújhatnak a gyermekek, de rendszeresen működik a kovácsműhely is.

Az Almásy-kastélyban szerdánként és csütörtökönként szörp, pálinka, méz vagy kolbász kóstolót tartanak, az Erkel Ferenc Emlékházban himnuszunk zeneszerzője és szülővárosa kapcsolatáról tudhatnak meg többet az érdeklődők.

A gyulai kiállítóhelyek garantált programjairól további részleteket a júliusi gyulai műsorfüzetben talál, amiben érdemes azért megnézni az esti zenés-táncos rendezvények ajánlóit is. 

Címkék#Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!