Közélet

2016.06.26. 15:47

Hatalmas zivatar jöhet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga riasztást adott ki egész Békés megye területére a várható zápor, zivatar miatt.

BEOL

A másodfokú, vagyis narancssárga riasztás szerint a következő órákban intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat a Békéscsabai, Békési, Gyomaendrődi, Gyulai, Mezőkovácsházai, Orosházi, Sarkadi, Szarvasi, Szeghalmi járások területén.
 

Hétfő reggelig kb. a Dunától keletre és a Dunántúl déli területein többfelé várható zivatar lokálisan jelentős mennyiségű (15-30 mm) csapadék és viharos (60-80 km/h) szél kíséretében. Helyenként intenzív zivatar felhőszakadás (lokálisan 30-50 mm körüli csapadékkal) kíséretében, illetve főként a délutáni, éjféli órák között heves zivatar kis területen átmeneti 90 km/h feletti széllökéssel, illetve jégesővel (kis területen akár nagyobb 2-3 cm körüli átmérővel) fordulhat elő. Ma az intenzív vagy heves zivatarok összességében nagyobb valószínűséggel a nap második felében az Alföldön, Északi-középhegység térségében alakulhatnak ki – írja a met.hu.

Hétfőn napközben inkább a Dunától keletre várhatóak szórványosan zivatarok. A zivatarokat helyenként, elsősorban az Alföldön felhőszakadás (~ 20-40 mm csapadék), illetve néhol viharos (> 80 km/h) széllökés, esetleg jégeső (2 cm körüli átmérővel) kísérheti.

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!