Közélet

2016.05.18. 13:56

Őszinte elkötelezettség

Sok víz lefolyt már az Erkel Ferenc Gimnázium előtt csordogáló Élővíz-csatornán, mióta a magyar-történelem szakos Kiss László tanár úr az intézmény tanári karát erősíti.

BEOL

Sok-sok elballagott vagy még az iskola padjait koptató diák köszönheti neki az történelem vagy az irodalom iránti érdeklődését, szeretetét, rajongását. Hiszen ki taníthatná hitelesebben vagy szenvedélyesebben az irodalmat, mint az, akinek ez az élete? – teszik fel a költői kérdést a pedagógust nevezők. Hozzáteszik: – Kötelességünk megemlíteni, hogy az idei évben két új kötetet jelentetett meg, ezzel hatra bővítve az eddigiek sorát. Számos diákot inspirált és segített, akik látva hivatása iránti őszinte elkötelezettségét, az ő hatására választottak egyetemi szakot és lett az írás az életpályájuk is.

Kivételes órákat tart, melyeknek hangulata túlmutat a megszokott sémákon. Diákjai gondolataira érdeklődéssel figyel, mindenkiben keresve és megragadva a jót.

– Megismerteti velünk mind a magyar, mind az európai klasszikusok repertoárját és nagy hangsúlyt fektet arra is, hogy a kortárs irodalomba is betekintést nyerjünk. Energikus egyéniség. Szerénysége, szenvedélye, lelkesedése, temperamentuma, hiteles személyisége, hivatása iránti elkötelezettsége példaértékű. Számunkra ő az év pedagógusa.

 

Kategória: középiskolai, gimnáziumi tanár

Intézmény: Erkel Ferenc Gimnázium (Gyula)

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!