Sport

2016.05.03. 20:30

Háromszoros magyar bajnok a BRSE

Mintha a döntőre készültek a városi sportcsarnokban: a kedd esti ünnepségen több százan várták az immáron háromszoros békéscsabai női röplabdacsapat tagjait.

Gajdács Pál

Fotó: LP2

Egyenként szólították be az elsötétített csarnokba a bajnokcsapat tagjait és a stábot. Legelőször Szakmáry Gréta lépett a parkettra: „Megérte ide szerződni! Két arany és egy ezüst, örülök ennek az idénynek!” Majd az egyik saját nevelésű liberó, aki nemrég megkapta a válogatott meghívót, Szpin Renáta: „Már izgatottan várom az edzőtábort!” Érkezett Kanizsai Dorottya: „Nincs jobb szurkolótábor az országban! Köszönjük!” Az amerikai center, Sarah Clement, aki szórta a puszikat: „Mindenki, aki csabai!” — szólalt meg magyarul.

Korniss Ildikó következett: „Jól érzem magam, jó itt lenni közöttetek!” Tálas Zsuzsanna, aki valamit már előre sejtetett: „Az a célunk, hogy helytálljunk a Bajnokok Ligájában.” Helyettese, a másik ütő, Fábián Fanny: „Nem gondoltam volna, hogy egyszer Békéscsabára fúj a szél!”, majd Nagy Viktória: „Örülök a sikernek!” Bodnár Dorottya, akinek, mint kiderült Maris a beceneve: „Még Pallag Ági nevezett el..” És a csapatkapitány, Soós Nikolett: „A kilencedik szezonomat kezdem meg. Jövőre, veletek, ugyanitt!” Tatjana Matics magyarul szólalt meg: „Nadon sikeres és fantasztikus vót!” Molcsányi Rita: „Jó érzés egy ütést megfogni és elbizonytalanítani az ellenfelet.” Kovács-Fiskus Fanni: „Hatalmas élmény volt ez az év!”. És végül Kierra Holst, aki egy mosollyal kedveskedett a szurkolóknak.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Kattintson galériánkért! Fotó: Lehoczky Péter
[/caption]

Majd hívták a stábtagokat, Szasa Nedeljkovics vezetőedzőt, Fésüs Erzsébet másodedzőt, Filius István statisztikust, Kovalcsikné Czifrák Tímea gyógytornászt, dr. Tóth János csapatorvost, Kormos Mihály szakmai igazgatót és a klubelnök Baran Ádámot. Utóbbi rögtön két bejelentést is tett: a csapat már jelezte a Magyar Röplabda Szövetségnek is, hogy elindul a Bajnokok Ligájában és kedden megegyezett Szasa Nedeljkoviccsal, eszerint jövőre is ő irányítja a gárdát.

Ezután Havasi Csaba, a névadó szponzor Linamar Hungary Zrt. európai divízójának vezetője adott át plakettet, majd Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte a bajnokokat.— Mindenki büszke lehet a csapatra. Szasa Nedeljkovicsék a szezon közben egy pillanatra sem engedte leülni a csapatot és nemcsak Békéscsaba, hanem az ország röplabda életében is sporttörténelmet írt.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Kattintson galériánkért! Fotó: Lehoczky Péter
[/caption]

— Az önkormányzat a csapat segítségére volt pénzügyi és lelki támogatással is igyekezett segíteni. Köszönjük a rengeteg örömteli pillanatot, egyet ne felejtsetek el: három a magyar igazság és egy a ráadás! — mondta a városvezető, aki Kiss Tibor alpolgármesterrel és Bíró Csaba szakbizottsági elnökkel babérkoszorút helyezett a lányok fejére, majd Szarvas Péter átnyújtotta a bajnoki serleget Soós Nikolett csapatkapitánynak.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Kattintson galériánkért! Fotó: Lehoczky Péter
[/caption]

Záróakkordként a klub utánpótlása köszöntötte a példaképeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!