Sport

2016.04.30. 18:50

Gól nélküli döntetlen

A záró fordulóbeli találkozóra — amelynek már csak a Debrecen számára volt tétje — kevesen látogattak ki a Kórház utcai stadionba. Mintegy hetven-nyolcvan vendégszurkoló kísérte el csapatát a Kórház utcába.

MTI, Fotó: Lehoczky Péter

Fotó: LP2

Békéscsaba 1912 Előre—Debreceni VSC-TEVA 0-0
Labdarúgás NB I-es mérkőzés, Békéscsaba, Kórház utca, 942 néző,. V.: Németh Á. (Varga Zs., Márkus). Békéscsaba: Polekszics — Bényei, Vaskó, Damjanovics (Fehér Zs., a 73.), Fabio — Birtalan (Svedyuk, a 80.), Spitzmüller, Takács P., Juhász Gy. (Hudák, a 65.) — Punosevac, Viczián. Vezetőedző: Zoran Szpisljak.
Debrecen: Verpecz — Lázár P., Mészáros N., Brkovic, Korhut — Bódi (Tisza, a 81.), Jovanovic, Varga J., Djelmic (Horváth Zs., a 62.) — Takács T. (Kulcsár T., a 77.), Holman. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Sárga lap: Juhász Gy. az 58., Punosevac a 71., ill. Jovanovic a 34., Brkovic az 57., Korhut az 59., Holman a 65., Lázár P. a 93. percben.
Szögletarány: 4:6 (1:4).


A kezdőrúgást a hat éves Németh András végezte el, aki születésnapjára kapta ajándékként a lehetőséget. Az 5. percben Fabio szöglete után Verpecz kiütötte a labdát, Takács P. 15 méterről fölé lőtt. Négy perccel később a Loki egy gyors jobboldali akciót vezetett, amelynek végén Lázár P. és Bódi, majd Takács T. volt az útja, a hórihorgas csatár 9 méteres lövését Polekszics a bal kapufánál védte.

A 20. percben Djelmic baloldali beadását Bódi kapta a jobbösszekötő helyén, a 16-oson belül, a válogatott középpályás 10 méterről lőtt, a labda centiméterekkel ment el a felső léc fölött. Négy perc múlva Takács P. baloldali beadása után Punosevac hét méterről a bal felső sarok mellé fejelte a labdát. A félidő hajrájában is a békéscsabaiak szerb csatára veszélyeztetett, Juhász Gy. beadása után 10 méterről mellé fejelte a pettyest.                             

A második félidő kezdőrúgását a 9 éves dobozi Balogh Janó végezte el, aki közelgő születésnapjára kapta ezt az ajándékot. Fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt a Debrecen. Az 52. percben Lázár P. jobboldali beadása éppen hogy csak elcsúszott a csabai kapu előtt Takács T., és Holman feje fölött.


Két perccel később Holman 19 méteres lövését Polekszics magabiztosan védte. A 61. percben Juhász György baloldali beadása után Punosevac az ötösről fejelt a vendégek kapujának bal alsó sarkába, de a játékvezető szabálytalanság miatt nem adta meg a találatot. A 64. percben Birtalan lőtt fordulásból 12 méterről, Verpecz vetődve hárított. Mindkét edző cserékkel igyekezett frissíteni csapatát. A hajrában többet támadott a Békéscsaba, de nem tudta bevenni a vendégek kapuját.

A 77. percben a csereként beállt Kulcsár Tamás talált be a hazaiak kapujába, de lesen volt, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Az utolsó néhány percet megnyomta a Békéscsaba, de Verpecz a helyén volt, így gól nélkül zárult a találkozó. Mivel az MTK kikapott a Vasastól, így nem tudott előzni, így a Loki a harmadik helyen végzett a bajnokságban, és indulhat az Európa Liga selejtezőjében.

Az már egy héttel korábban eldőlt, hogy a Békéscsaba egy év után búcsúzik az NB I-től, és most csatlakozott hozzá a Puskás Akadémia, amely bár nyert a Honvéd ellen, de mivel a Vasas is győzött, így a felcsútiak estek ki az élvonalból. Jó: Bényei, Damjanovics, Fabio, ill. Brkovic, Bódi, Korhut.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!