Közélet

2015.11.29. 18:30

Meggyújtották az első gyertyát

A karácsonyi várakozás jegyében az adventi koszorú első gyertyáját gyújtották meg vasárnap a megyeszékhelyen, a Szent István téren.

Ny. L.

Fotó: Lehoczky Peter

Szarvas Péter polgármester elmondta, ez az időszak számadást is jelent az egész évről, valamint készülődést az ünnepre.

– Ilyenkor segítsünk a rászorulókon, a nélkülözőkön, mindenki szorítsa meg egy rászoruló kezét, és jó tettével támogassa – hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette, ez a megbékélés, a megbocsátás időszaka is, ilyenkor félre kell tenni a vitákat, és felkészülni a következő év feladataira. A polgármester azt kívánta, teljen mindenkinek szeretetteljesen az advent és a karácsony.

A főtéren vasárnap ünnepélyesen megnyitották a karácsonyi vásárt is betlehemi jászollal, adventi koszorúval, sokszínű kínálattal. Meglepetésként az első száz vendéget forró itallal, teával vagy forralt borral várták.  Frankó Attila főszervező elmondta, 33 kiállítói stand várja a főtéri vásárban, egy igazi közösségi helyen a békéscsabaiakat, Békés megyeiket.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Fotó: Lehoczky Péter
[/caption]
Frankó Attila hangsúlyozta, az óvodásoknak, a kisiskolásoknak előzetes bejelentkezést követően ingyenes a korcsolyapálya és a vidámpark használata. A karácsonyi vásár idén is szolgál jótékonysági célokat: véradást szerveznek és adományokat gyűjtenek a rászorulóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!