Kék hírek, bulvár

2015.10.10. 15:12

Ölelős tolvajt fogtak Békéscsabán

Több ezer forintot zsákmányolt ismerősétől egy közös italozás során egy férfi Békéscsabán. A tolvaj érdekes módszert eszelt ki: úgy tett, mintha táncolni akarna, ezért átölelte a férfit, majd kifosztotta annak zsebeit. Ugyancsak lopás miatt zárt le a napokban egy nyomozást a rendőrség Békéscsabán.

BEOL

A Békéscsabai Rendőrkapitányság vádemelést javasol a 36 éves mosonmagyaróvári G. I. ellen. A férfi május 17-én az egyik békéscsabai presszóban italozott. Beszélgetni kezdett egy vendéggel, aki eközben egy 10 ezer forintos bankjeggyel fizetett a pultnál. A gyanúsított látta, hogy a férfi a visszajárót a zsebébe teszi. Nem sokkal később odalépett hozzá és átölelte őt, mintha táncolni akarna vele.

A férfi eltolta magától, majd nem sokkal később észrevette, hogy a zsebéből eltűnt a pénze. Kérdőre vonta beszélgetőpartnerét, de ő tagadta, hogy nála lenne a pénz és elment a presszóból.

A rendőrök G. I.-t előállították és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A bűncselekmény miatt elrendelt nyomozást a Békéscsabai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya október 8-án zárta le.

Egy nappal korábban, október 7-én befejeződött az a nyomozás is, amely egy augusztus 8-án történt lopás ügyében indult. Akkor Békéscsabán, a Kazinczy utcában, az egyik élelmiszerbolt raktárából loptak el egy táskát.

Az üzlet raktárának utcára nyíló ajtaján besurrant egy férfi és leakasztotta a fogasról az egyik eladó válltáskáját. Pénzt nem talált benne, csak iratokat, ezért a táskát egy közeli szemétgyűjtőbe dobta. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a bűncselekmény elkövetésével a 47 éves békéscsabai M. I.-t gyanúsítja.

Mindkét nyomozás iratait a rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal küldte el a Békéscsabai Járási Ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!