Közélet

2015.07.04. 17:50

Dobhártya szakadás a városnapokon

Péntektől vasárnapig zajlanak Vésztőn a városnapok eseményei, a rendezvényt számos program színesíti.

L. B.

A péntek főleg a civil szervezetekről szólt, lévén a városvédő egyesületek is ezen a hétvégén találkoztak a településen, illetve a Sinka István művelődési központban a Vésztői Digitális Fotó Egyesület kiállítása is megnyílt.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Fotó: Imre György
[/caption]

Szombaton több sportversenyt is rendeztek városszerte, illetve első alkalommal egy motoros találkozónak is otthont adott a körös-sárréti település. A rendezvényen közel száz kétkerekűvel vettek részt, ugyanúgy beálltak a sorba régi MZ-vel, tuningolt Simsonnal, mint a legújabb járgányokkal. A motorosok a dobhártyákat nem kímélve végigvonultak a település főbb utcáiban, majd a Vörösmarty utcában, az általános iskola előtt parkoltak le.

Csüllög Béla szervező elmondta, hogy sokan motoroznak Vésztőn, és szeretnének egy klubot létrehozni. A rendezvénnyel ennek a létrejöttét is elősegítenék, illetve cél volt még a motoros találkozóval a balesetek megelőzése is. A kétkerekű tulajdonosai ügyességi versenyen összemérhették a tudásukat, kiválasztották a legszebb, valamint a legszebb hangú járgányt is.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Fotó: Imre György
[/caption]

A Vésztői Városnapok idén is több száz, több ezer érdeklődőt vonz a három nap folyamán, a fellép többek között Korda György és Balázs Klári, a Magna Cum Laude vagy épp az Edda. A gyermekek ingyen ülhetnek fel a dottó kisvonatra, és indulhatnek városnéző túrára, mint ahogy ingyen szórakozhatnak felhőtlenül az ugrálóvárban is.

Címkék#vésztő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!