Kultúra

2014.11.23. 17:56

Még mindig sokan szeretik a digiporámát

November 22-én, szombaton immár kilencedik alkalommal rendezték meg a Lencsési Közösségi Házban a Digiporáma Fesztivált. A zsűri huszonhat pályaműből választotta ki a legjobbakat.

M. P. M.

Takács Péter, a közösségi ház vezetője köszöntőjében emlékeztetett, az intézményben működő Márvány Fotóműhely tagjaival az országban elsőként rendeztek 2006-ban digiporáma fesztivált. Azóta követőik is akadtak.

Voltak évek, amikor annyira népszerű volt a műfaj, hogy közel harminc alkotó mintegy hatvan művéből válogathatott a zsűri, de akadt olyan esztendő is, amikor kérdésessé vált, van-e értelme a folytatásnak. Mára bebizonyosodott, hogy a digiporáma él és sokan szeretik.

Idén tizennyolcan neveztek be a versenyre huszonhat pályaművel.
— A digiporáma értéket képvisel, különleges színfoltja az alkotásnak — hangsúlyozta Takács Péter, aki Szente Bélával, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatójával közösen adta át az elismeréseket a díjazottaknak.

Az idei megmérettetésen az első díjat Jantyik Tibor (Békéscsaba) A hajnal könnyei című műve nyerte el, a második Imre Levente (Budapest) lett a Nosztalgia és Istvántelek című alkotásaival, a harmadik helyen pedig Csidér Bálint (Szolnok) Szimmetriák című műve végzett. A Lencsési Közösségi Ház különdíját vehette át Kárpáti Melinda és Semsei Angelika (Vác), valamint Barabás Ferenc és Tejsi András (Békéscsaba).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!