Sport

2014.11.23. 16:04

Az akarat kevés volt

Az orosházi együttest sajnálatos sérüléshullám sújtja, így a védőspecialista Berta Gábor és a védekezésben ugyancsak nélkülözhetetlen Yassine Benmiloud sem tarthatott az orosházi csapattal Dániába, akiket Szeitl László és Marko Knezevic kettőssel pótoltak.

BEOL

Skjern Handbold (dán)—Orosházi FKSE-Linamar 40—20 (20—13)
EHF Kupa férfi kézilabda-mérkőzés, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés. Skjern, 2000 néző. V: Pandzics, Mosorinski (szerb). Skjern: Pedersen — Borm 1, Mollgaard 4, Klitgaard 6, MIKKELSEN 6 (2), B. CRISTENSEN 5, Rasmussen 2. Cs.: Laursen (kapus), M. Christensen 4, MARKUSSEN 7, JORGENSEN 4, Sondergaard, Svensson, Hansen 1, Bergholt. Vezetőedző: Ole Norgaard. Orosháza: Herjeczki — Benis 3, Németh G. 1, Morva 2, Mazics 1, Cemas 1, Németh L. 1. Cs.: Ivanisevics (kapus), Stranigg 3, Szeitl 1, Buday 2 (1), Varsandán, Milovics 2, Knezevics 2 (2), Pásztor, Tárkányi 1. Vezetőedző: Vladan Jordovics.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.
Az eredmény alakulása. 7. perc: 2—3. 9. p.: 4—3. 13. p.: 8—6. 18. p.: 11—7. 21. p.: 14—8. 27. p.: 18—10. 35. p.: 23—13. 41. p.: 27—16. 48. p.: 31—16. 51. p.: 34—17. 58. p.: 39—19.
 
A viharsarki gárda a kedvezőtlen előjelek ellenére jókedvvel és nagy lelkesedéssel készült a találkozóra. A dán csapat az európai élvonalba tartozik, hazai bajnoki és nemzetközi eredményeik — számos Bajnokok Ligája és EHF-kupa részvétel, két Challenge-kupa győzelem — önmagukért beszélnek. Legjobbjaik, Mollgaard és Sondergaard a dán válogatottban is alapemberek. A papírforma a hazai együttes mellett szólt, de az orosháziak fogadkoztak, hogy megkeserítik a vendéglátók életét.

Mikkelsen büntetőből a 3. percben lőtte a mérkőzés első találatát, amire Németh László gyorsan válaszolt. Gyors gólváltások következnek, a 11. percig partiban volt az Orosháza. Innentől kezdve a mintegy kétezres publikumtól biztatva nagyon beindulnak a dánok: Rasmussen, Mikkelsen és a 200 centiméteres égimeszelő, Markussen is megszórta Herjeczki kapuját. A 18. percben az igen csak aktívvá váló Bjarke Cristensen találata után négyre nőtt a különbség a csapatok között, mire Vladan Jordovics élt a szabályok adta lehetőséggel és időt kért. Hiába szépített a szintén nem teljesen egészséges szlovén Cemas, s jött fel együttese három gólra, azonnal érkezett a válasz és innentől kezdve a hazaiak megállíthatatlannak tűntek. Eladott labda, kapufa orosházi részről és mintaszerű támadások révén kíméletlenül kihasznált lehetőségek a hazai oldalon. A 20. percben Klitgaard cunderezése után már nyolc gól a differencia, amely így is maradt a félidő végéig, Knezevics értékesített időntúli hetesével kozmetikázott az eredményen.


Nem változott jó irányban a második félidőben sem a helyzet orosházi részről, Jorgenssen kétszer is villant és ezzel már 23—13 a Skjern javára. A kétségbeejtő helyzet ellenére az orosháziak tovább küzdöttek és igyekeztek kihasználni az adódó lehetőségeiket. Stranigg többször is pontosan célzott és ezzel — ha tisztes távolból is — de igyekezett vendéglátója nyomába eredni.

Hiába volt azonban minden erőfeszítés, a magyar csapat egyszerűen nem bírt a roppant szorosan záró dán védelemmel, miközben a hazaiak nem vettek vissza a tempóból és tekintélyes előnyüket még tovább növelték. Lélektanilag is nehéz helyzetbe került az Orosháza. Ennek folyományaként a nézőik szórakoztatására is törekvő dánok egymás után lőtték a gólokat és tulajdonképpen minden próbálkozásuk sikerrel zárult. A vereség nagyon súlyos, de mentségül, s vigaszul csak annyit: nagy tett, hogy az Orosháza a nyolcaddöntőig eljutott, s komplett csapattal talán szorosabb eredmény születik.

A november 30-ai orosházi visszavágó formalitásnak tűnik, az orosháziak egy tisztes eredmény kiharcolásában bízhatnak.

Vladan Jordovics: — A két csapat közötti különbség nagyon nagy, mind nemzetközi tapasztalatban, mind játéktudásban. A védekezés két alappillére, Berta Gábor és Benmiloud Yassine nélkül érkeztünk. Ilyen magas játékosok ellen nagyon nehezen tudtuk felvenni a ritmust.

 

Címkék#Orosháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!