Kultúra

2014.11.23. 08:07

Kylie Minogue koncertjének nyitószámában is fellépett a gyulai táncos

A gyulai kötődésű Simon Viktor a Freelusion nevű csapattal tavaly kiválóan szerepelt a legnagyobb brit tehetségkutatóban. Táncos produkciójukkal azóta nagy sikerű műsort adtak Indiától Oroszországig a világ tizenöt országában, Hong Kongban például Kylie Minogue fellépésének nyitószámában is közreműködtek. A fiatalember emellett dalszövegeket ír Takács Nikolasnak és közben az X-faktor táncosa.

Papp Gábor

Mint arról korábban lapunkban is írtunk, a fiatalember Gyulán született, majd 1997-ben, a Kerekes Judit vezette Fitt Dance SE-ben kezdett táncolni Békéscsabán. Ekkor még elsősorban a fitnesszel foglalkozott, amiben egyéni országos magyar bajnok lett, míg társaival csapatban bronzérmet szerzett.

Később egyre inkább a táncra kezdett el koncentrálni, hasonló sikerrel, hiszen szólóban, duóban, csapatban és formációban egyaránt kiérdemelte a magyar bajnoki címet, sőt, világbajnokságon is jól szerepelt.

Az érettségi után Los Angeles-ben tanult tovább, ahol olyan szakemberek irányítása alatt fejlesztette tánctudását, mint Brian Friedman, az X-faktor amerikai koreográfusa.


Hazatérése után klasszikus képzéseken is részt vett, táncos karrierje pedig egyre több sikert tartogatott és tartogat jelenleg is számára. Az X-faktor, a Voice és a Csillag születik tánckarában egyaránt szerepet kapott, előbbi műsorban táncol jelenleg.

— Komoly szakmai kihívásról van szó — nyilatkozta lapunknak a gyulai fiatalember. — Két napunk van arra, hogy összerakjuk a dalokat kísérő táncos produkciókat. Szerdára teljesen kész kell lennünk, pénteken főpróba, így a hétfő és a kedd megfeszített, gyakran 12-14 órás munkával telik, de ezzel együtt nagy élmény ez a feladat.

Viktor a tánc mellett dalszövegeket ír a szintén az X-faktorban feltűnt Takács Nicolasnak.

— Az énekessel még az első tehetségkutató idején barátkoztunk össze. Később megmutatta az egyik dalát, melynek még csak a zenéje volt kész, én pedig írtam hozzá egy szöveget, hiszen a tánc mellett mindig ilyen módon, papírlap és toll segítségével fejeztem ki legjobban a gondolataimat és az érzéseimet. Így kezdődött – ecsetelte Simon Viktor, akinek Takács Nikolas legutóbbi albumára az azon szereplő 12 dal szövegéből már kilencet ő írt.

A már említett Freelusion nevű formáció – amelynek Simon Viktor is a tagja – a brit versengés óta már a világ tizenöt országában adott nagy sikerű műsort. A moszkvai tévében, Hawaii-on, egy indiai esküvőn, vagy éppen Törökországban egyaránt lenyűgözték a nézőket.

Sőt, Hong Kongban — amikor Kylie Minogue egy nagy energetikai cég rendezvényén lépett fel — ők szolgáltatták a világhírű ausztrál énekesnő nyitószámát. A Freelusiont egyébként az a Papp Timi alakította 2009-ben, akinek a nevéhez több nagy formátumú táncos produkció fűződik. A csapat 2009-ben alakult, ők alkalmaztak elsőként a világon „3D térvetítéses videomapping” technológiát interaktív tánccal kombinálva.


Hogy kevés szabad idejében se unatkozzon, Viktor elvégezte a forgatókönyvírói tanfolyamot a Korda Sándor Filmakadémián. Már video- és reklámfilmek is fűződnek a nevéhez.

— Természetesen más ötleteim is akadnak, nagyon szeretném elkészíteni egy játékfilm forgatókönyvét, de ehhez napi legalább 2-3 órás munkára lenne szükség. Remélem, egyszer majd lesz ennyi időm, de egyelőre a legfontosabb az X-faktor, hiszen a december 21-ei fináléig a próbák és a műsorok követik egymást a hét hat napján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!