Közélet

2014.10.22. 17:05

A kolbász fővárosa lesz Békéscsaba

Már épülnek a sátrak, a színpadok, az árusító helyek a városi sportcsarnok környékén, ahol október 23. és 26. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált.

L. B.

Hégely Sándor fesztiváligazgató elmondta, 100 ezer négyzetméteres területen számítanak a látogatókra – a négy nap alatt több mint 100 ezerre –, a fedett részek területe eléri a 15 ezer négyzetmétert.

– Békéscsaba a kolbász fővárosa lesz – hangsúlyozta Hégely Sándor. A házigazda szerepét az ismert műsorvezető, Rákóczi Ferenc tölti be, aki csak a Csabai Kolbászfesztivál miatt jött haza Dél-Afrikából. Az érdeklődők több versenybe is belekóstolhatnak, a szombati nagy megméretésen több mint 600 csapat méri össze tudását, de gyúrnak a diákok és a nyugdíjasok is többek között. A szárazkolbászversenyre még ma 18 óráig lehet nevezni a remekműveket.

A sztárfellépők között lesz a Csík Zenekar, a Bikini, a Pibojszki Mátyás Band, az Irie Maffia, a Punnany Massif és a Tankcsapda is. A gyerekekre is számítanak, játszóházzal, közlekedési és bűnmegelőzési élményprogramokkal. Vasárnap családi napot tartanak, ekkor féláron kapható a hurka, kolbász és a cigányka. Nem érdemes tehát otthon maradni és főzni, a vendégeket is ajánlott a Csabai Kolbászfesztiválon megvendégelni.

Ha légifotón is megnézné a kolbászfesztivál helyszínét, kattintson ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!