Közélet

2013.02.04. 17:53

Miről ír a keddi Hírlap?

Magyar focibunda: Hágában ismertették a vádiratot, Dankó Béla a helyi termelőket támogatja, milliárdokat adtak a városok a tanároknak.

BEOL

Magyar focibunda: Hágában ismertették a vádiratot
2008 tavaszán lehetetlen volt kiesni az NB I-ből – ez volt az az időpont, amikor a nyomozók szerint csúcsra pörgött a fogadási láz. Többmilliárdos nyereséget hozott a fogadási csalás a szervezőinek, és euróezrekért adták-vették a mérkőzéseket a játékosok, edzők és bírók. Világbajnoki selejtezőket, BL-meccseket is elcsaltak, erre pedig már bizonyítékok is vannak. Magyarországon 33 manipulált mérkőzésről tudnak. A korábbi, bochumi ügyészségen összeállított, hétfőnHágában, az Europol székhelyén ismertetett vádirat sokatmondó.

Képviselői sarok: Dankó Béla a helyi termelőket támogatja– Azon dolgoztam és dolgozom, hogy Békés megye fejlődhessen – nyilatkozta Dankó Béla fideszes országgyűlési képviselő.

Milliárdokat adtak a városok a tanároknak
Az eddigi összesítések szerint több mint 5 milliárd forintot tettek ki évente azok a juttatások, amelyekkel a tehetősebb önkormányzatok támogatták oktatási intézményeik dolgozóit. Az iskolák állami fenntartásba vételével az érintett pedagógusok azonban elbukhatják a korábban a városházáról érkező fejenként átlagosan 86 ezer forintnyi bónuszt.
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szerint a pedagógusok 57 százaléka kapott korábban pluszjuttatást.

Címkék#lapszemle

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!