Közélet

2012.10.09. 10:36

Megérezte a látó a NAV-osokat

A pránanadival foglalkozó gyógyító-látó elmondta az adóellenőröknek, hogy ő bizony megérezte azt, hogy valami rossz fog történni aznap vele. Pechjére 200 ezer forintjába is kerülhet, hogy nem hallgatott a megérzésére.

BEOL

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz beérkezett azon bejelentések, melyek valamely ezoterikus tevékenységgel foglalkozó személy nyugtaadási kötelezettségének elmulasztására hívják fel az adóhatóság figyelmét.

Ilyen közérdekű bejelentés alapján végeztek vizsgálatot a közelmúltban a NAV Dél-alföldi régiójának operatív ellenőrei is. A bejelentés szerint egy magánszemély otthonában anyagi ellenszolgáltatás fejében végez gyógyító tevékenységet, feltehetően bejelentés nélkül.

Az előzetes információgyűjtést követően bebizonyosodott, hogy valóban fogad embereket gyógyító céllal otthonában a pránanadival – amely egyfajta energiák áramoltatásával kapcsolatos gyógymód – foglalkozó hölgy.

Az adóellenőrök az előzetesen telefonon egyeztetett időpontban megjelentek, egyikükön a kezelést elvégezte a gyógyító. Ezt követően közölte, hogy annyit fizet a szolgáltatásért a „páciens”, amennyit akar. Az ellenőr 3000 forintot adott át neki, amelyről semmiféle bizonylatot nem kapott. Az adóellenőrök felfedték kilétüket, igazolták magukat. Kiderült, hogy a pránanadival foglalkozó hölgy nem rendelkezik sem adószámmal, sem vállalkozói igazolvánnyal.

Az adóellenőrök megállapították, hogy a magánszemély be nem jelentett adóköteles tevékenységet végez, mely esetben az adóhatóság 200 ezer forintig terjedő mulasztási bírság megfizetésére és a tevékenység további folytatása esetén az adószám, vállalkozói igazolvány kiváltására kötelezheti a magánszemélyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!