Közélet

2012.02.06. 14:28

Ismét van fogorvosi ügyelet a megyeszékhelyen

Sikertelen pályázatok után az alapellátást végző fogorvosok részvételével alakítottak ki ügyeleti rendszert Békéscsabán.

M. P. M.

Tavaly szeptemberben határozatban döntött arról a békéscsabai közgyűlés, hogy a fogorvosi ügyeleti ellátást a városban az alapellátást végző fogorvosok részvételével biztosítja.

Az idén február 4-én életbe lépő rendszerben hetenkénti váltásban minden szakember a saját rendelőjében dolgozik majd, munkaszüneti napokon és heti pihenőnapokon, 8-tól 14 óráig. A beosztás a Dr. Réthy Pál kórházban és a fogorvosi rendelőkben és a Csabai Mérlegben is megtekinthető.

Az önkormányzat egyébként még tavaly márciusi közgyűlésen pályázatot írt ki a feladat ellátására. A megadott határidőig egyetlen pályázat érkezett, amely azonban nem felelt meg a kiírásban meghatározott feltételeknek. Ezután új pályázatot hirdettek meg, azonban a szeptemberre elbírált második kiírás sem volt eredményes. Ezután döntöttek az új ügyeleti rendszer bevezetéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!