Közélet

2011.07.11. 20:17

Özönvízszerű eső zúdult a közép-békési térségre

Helyenként rövid idő alatt 25—30 milliméter csapadék hullott Békés megyében hétfőn délután, leghevesebben Békéscsabán és a közép-békési térségben tombolt zápor és zivatar.

k. a. - Beol

Az országos meteorológiai szolgálat a heves zivatarok és esőzés, valamint a napközbeni 27 fok feletti hőmérséklet miatt adott ki figyelmeztető előrejelzést a Dél-Alföldre, illetve az ország keleti régiójára.

Este nyolc óráig a tűzoltókat Mezőkovácsházán és Szeghalmon egy-egy fakidőléshez hívták. Békéscsabán három esetben letört faágat kellett az esőben eltávolítaniuk a lánglovagoknak, egy esetben pedig beázáshoz riasztották őket.

Ezen kívül a megyeszékhelyen több utcát is elöntött a víz, a belváros több pontján boka és tengely fölé érő vízben tudtak csak haladni a közlekedő gyalogosok és autósok.

A tűzoltóknak Békéscsabán néhány helyen kellett szivattyúzniuk, a Cirkusz téren a nemrég átadott Aldi áruház parkolójának mélyebb részein állt meg a víz, s a közelben lévő Ponty utca néhány családi házának udvarából kellett kiszívatni a csapadékvizet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!