Kék hírek, bulvár

2008.11.07. 16:02

Százötven ittas bringást kaptak el félidőben

Több mint százötven ittasan közlekedő kerékpárost szűrtek ki októberben a rendőrök. Az ellenőrzés annak a két hónapos, november végéig tartó akciónak a része, melyet az Országos Rendőr-főkapitányság hirdetett meg. Ezúttal nem a gépjárművezetőket, hanem a gyalogosokat és a kerékpárosokat vizsgálják az egyenruhások.

M. P. M.

— Október 30-áig összesen 718 intézkedést hajtottunk végre, ebből 225 alkalommal gyalogost, 493 esetben pedig kerékpárost állítottunk meg — mondta Kékegyi Zsolt, a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója.

Hozzátette, az ellenőrzött közlekedők közül 108 gyalogos szóbeli figyelmeztetést kapott, egyszer pedig feljelentést tettek. A legjellemzőbb probléma a tilos jelzés figyelmen kívül hagyása, illetve a tiltott helyen való átkelés volt. A bicikliseknél rosszabb az arány, hiszen a rendőrök 79 kétkerekű vezetőjét figyelmeztették, 237 kerékpáros helyszíni bírságot fizetett, míg 80 esetben tettek feljelentést az egyenruhások.

A bicikliseknél az ittas közlekedés, valamint a kötelező tartozékok hiánya okozta a legtöbb szabálysértést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!