Közélet

2008.03.30. 16:14

Békési fiatal az ország legjobb hentes kereskedője

Túri János, a gyulai Harruckern János Közoktatási Intézmény végzős hentes és mészáros tanulója az országos Húsipari Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, Kaposváron a negyedik helyezést érte el. Ezen a versenyen kiérdemelte a kereskedő szakmai megmérettetés első helyét is.

Sz. M.

— Hosszú felkészülés előzte meg az országos versenyt, több hónapig elméleti ismeretekből különórákat tartott Matula László szakmai technológia tanárom — mondja Túri János.
— A húskombinátban gyakorlati oktatóm, Nagy Gyula és az otthonról hozott szakmai ismeretem segített a versenyen elért sikereimhez.

Édesapám hentes, mellette szerettem meg a szakmát, ezért jelentkeztem hentestanulónak. Ilyen képzés csak Gyulán található a megyében.
A gyakorlati jártasságot a Gyulai Húskombinát Zrt.-nél szerzik meg a Harruckern középiskola hentestanulói.

Hetente három alkalommal tanulják a cégnél a vágástól a szárazáru-készítésig a szakma minden fortélyát. Túri János az országos versenyen elért eredményeivel befejezte tanulmányait, mégpedig jeles eredménnyel.

— A Gyulai Húskombinát munkalehetőséget ajánlott, de én már régen eldöntöttem, hogy otthon fogok dolgozni. A legszívesebben csontozok, mert ez összesűriti a szakma minden fortélyát, nagy figyelmet, pontosságot igényel. A békési üzemben ez is feladatom lesz.

A sikeres hentestanulót a Harruckern középiskola, a Gyulai Húskombinát és szakszervezete is pénzjutalomban részesítette. Túri János így összegzett: — Életem első versenye volt a kaposvári, amit sokáig nem felejtek el azért sem, mert nehéz volt helytállni az erős mezőnyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!