Békéscsaba

2023.07.11. 16:06

Felcsíkozták a régi pólókat

Elhozták otthonról feleslegessé vált pólóikat, és egy horgolótű segítségével többek között edényalátéteket, kis szőnyegeket készítettek azon a rongyhorgoló foglalkozáson, amelyet kedden tartottak Békéscsabán, a Békés Megyei Könyvtárban.

Licska Balázs

Horgolótűre és használt pólókra volt szükség a foglalkozáson

Fotó: A szerző felvétele

Kácsorné Győri Éva, a foglalkozás vezetője kiemelte, hogy újra lehet hasznosítani a használt ruhadarabokat, pamut textíliákat, legyen szó pólóról vagy farmerről. Ezeket felvágták, felcsíkozták, így készül a fonalt, amellyel aztán horgoltak.

A technikát egyszerűnek nevezte, ugyanakkor – mint hangsúlyozta – nagyon sok lehetőséget rejt magában. Változatos a repertoár, hiszen lehet készíteni így például edényalátétet, kis szőnyeget, lábtörlőt, fürdőszobai kilépőt, de akár táskát vagy kosarat is.

Elmondta: nem először szerveztek rongyhorgoló foglalkozást, és a keddi alkalmon is ugyanúgy voltak fiatalok, mint idősek. Kácsorné Győri Éva hangsúlyozta, hogy minden korosztályra számítanak, aki szeretne megtanulni horgolni, és az egyes programokon mindig akadnak újabb és újabb érdeklődők. A legközelebbi foglalkozás várhatóan szeptemberben lesz.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!