fejlesztés

2021.04.27. 13:18

Tisztább ivóvízért dolgoznak Szarvason

Mondhatni lépten-nyomon a várost szépítő és fejlesztő munkálatokba botolhatnak az utóbbi hetekben a szarvasiak – derült ki a minap látogatásunkkor.

V. E.

20210419 Szarvas Csatornázás: Felújítják az ivóvízhálózatot. Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Fotó: Bencsik Ádám

A kerékpárút hálózat építése mellett nemrég elkezdődött a Szabadság utcai ivóvíz rekonstrukció is, több, mint 50 millió forintból. Kiss Ágnes, a polgármesteri hivatal projekt ügyintézője elmondta, a fejlesztés az Állomás utcától a Szabadság utca 32-ig terjedő szakaszt érinti, a kivitelezés határideje június 30.

Fotó: Bencsik Ádám

A részletekről elárulta, az Alföldvíz Zrt. munkatársai a régi, elavult, 50 évesnél öregebb vezetékek cseréjén dolgoznak, amit KPE nyomócső behúzásával végeznek a meglévő nyomvonalon, robbantásos technológiával. Ezt a módszert a minél kevesebb bontás érdekében választották.

A beruházás céljáról elmondta, lényege, hogy az egészséges ivóvíz Szarvas minden pontjára eljusson, amire az elavult csövek cseréje jelenti a megoldást. Hozzátette, éppen ezért gördülő fejlesztési terv keretében minden évben meghatároznak egy keretet a településen, amit ivóvíz fejlesztésre fordítanak. Az idei ilyen a Szabadság utcai projekt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!